Nu ţi-e ruşine, fa?/Dăncilă (PSD): Am fost jignită când Ivan a spus că numirea mea în funcție se datorează doar originii mele

Nu ţi-e ruşine, fa?/Dăncilă (PSD): Am fost jignită când Ivan a spus că numirea mea în funcție se datorează doar originii mele

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Palatul Parlamentului, unde are loc reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD, că a fost jignită de faptul că europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a spus despre ea că a fost promovată șef al delegației de europarlamentari social-democrați doar pentru faptul că este din Teleorman și este susținută de Liviu Dragnea.

"Pe mine m-a jignit faptul că a spus (n.r.—Cătălin Ivan) că această numire a mea în funcția de șef de delegație se datorează doar originii mele din Teleorman și pentru că sunt susținută de Liviu Dragnea. Dacă vă uitați pe CV—ul meu, vedeți că sunt în PSD de 18 ani, am fost consilier local, consilier județean, am candidat pentru Senatul României, unde am obținut 27.000 de voturi pe vot uninominal, deci totuși am o carieră politică și nu poți să spui că ești promovată într-o funcție peste noapte și nu ai în spatele tău, totuși, o activitate în cadrul acestui partid", a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că numirea sa, în funcția de șef de delegație, a fost făcută la propunerea colegilor săi, într-o ședință în care Liviu Dragnea nu a fost prezent, a fost votată de către toți colegii, inclusiv de Cătălin Ivan, după care președintele PSD Victor Ponta a comunicat acest lucru la Bruxelles.

Viorica Dăncilă a precizat că ar fi preferat ca această discuție să aibă loc în interiorul partidului și nu la un post de televiziune, iar sancționarea sau nu a lui Ivan nu o stabilește ea, ci Comitetul Executiv al PSD.

Președintele Organizației Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că duminică, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, va solicita în numele organizației pe care o reprezintă sancționarea dură, potrivit Statutului partidului, a europarlamentarului Cătălin Ivan ca urmare a afirmațiilor acestuia la adresa colegelor sale de partid Gabriela Firea și Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a negat, duminică, într-o declarație făcută înainte de reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD, că ar fi jignit, într-o emisiune televizată, două colege de partid.

"Am un mare respect pentru doamne, nu mi-aș permite să jignesc un coleg de partid. (...) Emisiunea era în direct, există înregistrare, oricine se poate uita pe înregistrarea respectivă. M-am uitat și eu aseară pe înregistrare cu mai mulți prieteni, poate mi-a scăpat ceva (...) Nu este absolut nimic jignitor în absolut tot ce am spus în emisiunea respectivă. Sunt dispus, cu ambele colege, să ne uităm încă odată pe înregistrare și dacă ceva le-a jignit, pot să-i cer și scuze, dar nu este nimic jignitor, este o emisiune care este pusă acum pe internet, oricine se poate uita", a declarat Cătălin Ivan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...