Nume noi în Guvernul Cioloș. LISTA COMPLETĂ va fi prezentată la ora 14.00

Nume noi în Guvernul Cioloș. LISTA COMPLETĂ va fi prezentată la ora 14.00

UPDATE/Prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș, va prezenta propunerile pentru membrii Guvernului, duminică, la ora 14,00, la Camera Deputaților, într-o conferință de presă, informează Biroul de presă al Guvernului.

În această după-amiază, Dacian Cioloș, premierul desemnat, a promis că va face cunoscută componența echipei cu care se va prezenta în Parlament pentru audieri și votul de învestitură. Două noi nume au apărut în această dimineață ca făcând parte din noul Cabinet Cioloș.

Este vorba despre Victor Grigorescu și Lazăr Comănescu.

Victor Grigorescu, membru in Consiliul de Administratie al Electrica, ar putea fi propus ministru al Energiei. Propunerea pentru functia de ministru al energiei este Victor Grigorescu (39 ani), actual membru in Consiliul de Administratie al Elctrica, functie pe care o ocupa de circa un an, potrivit unor surse din domeniu. A fost numit administrator la Electrica din pozitia de consilier al fostului ministru delegat pentru energie Razvan Nicolescu. In perioada 2007-2011, a ocupat pozitia de secretar II in cadrul reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, sectia comerciala, cu responsabilitati in domeniul politicii comerciale comune a UE. De asemenea, a fost expert in cadrul Ministerul Economiei si Comertului, in timpul mandatului lui Codrut Seres.

Pana sa ajunga consilier al fostului ministru Razvan Nicolescu, timp de doi ani a fost director la AG Industrial Consult, societate specializata in consultanta in domeniul politicilor publice. Din aceasta postura a consiliat clienti din domniul privat abordand, intre altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH, se arata in CV-ul sau. Este absolvent al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Drept.

Lazar Comanescu, posibil ministru de Externe.

​Consilierul prezidential Lazar Comanescu ((66 de ani) este posibila nominalizare a premierului desemnat Dacian Ciolos pentru Ministerul de Externe, au declarat duminica pentru HotNews.ro surse politice. Este posibil ca pana la anuntul oficial privind componenta noului cabinet, programata pentru duminica dupa-amiaza, sa mai apara modificari.

Saptamina trecuta, inainte de negocierile cu partidele politice, optiunea lui Dacian Ciolos a fost sa pastreze mai multi ministri din guvernul Ponta, printre care si actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Situatia s-a schimbat dupa intalnirile premierului desemnat cu partidele politice, iar Ciolos a decis sa numeasca noi ministri.

Lazar Comanescu a mai fost ministru al Afacerilor Externe in 2008, iar din februarie 2015 este consilier pe politica externa al presedintelui Iohannis. El a fost si ambasador in Germania. Comanescu este diplomat de cariera, avand si functia de secretar de stat in MAE la un moment dat. Doctor in relatii internationale, Lazar Comanescu lucreaza in Ministerul Afacerilor Externe din 1972.

Lista ministrilor confirmati pana acum de surse politice:

Ministerul Finantelor: Anca Paliu Dragu 

Ministerul Agriculturii: Achim Irimescu

Ministerul Fondurilor Europene: Aura Raducu

Ministerul Afacerilor Externe: Lazar Comanescu

Ministerul Energiei: Victor Grigorescu

Ministerul Apararii: Mihnea Motoc


Vom reveni cu amanunte


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia