O jigodie fripturistă/Vicepreşedintele PMP Cristian Preda anunţă că votează cu Macovei: Regret că am atacat-o nedrept

O jigodie fripturistă/Vicepreşedintele PMP Cristian Preda anunţă că votează cu Macovei: Regret că am atacat-o nedrept

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda anunţă, în prima zi a campaniei electorale, că va vota cu Monica Macovei la alegerile prezidenţiale, precizând că regretă că a criticat-o în câteva rânduri în mod nedrept şi că retrage afirmaţiilor ”făcute uneori în pripă”.

La prezidenţiale, voi vota cu Monica Macovei ! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeaşi baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut. Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. Cu acel prilej, am criticat-o în câteva rânduri, în mod nedrept. Nu a răspuns cu aceeaşi monedă. Regret acele atacuri şi retrag afirmaţiile făcute, uneori, în pripă”, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, ideile susţinute de Monica Macovei în precampanie reprezintă o abordare consistentă a mizei alegerilor pentru Cotroceni: ”e vorba despre păstrarea sprijinului politic pentru instituţiile statului de drept, după atacurile la care au fost supuse de către USL şi succesorii nefastei alianţe, Ponta şi Tăriceanu”.

”Regăsim astfel şi miza sincronizării noastre cu celelalte state-membre din UE: fără domnia legii, prosperitatea nu e posibilă - acesta mi se pare a fi miezul campaniei făcute de Macovei, în perfect acord cu angajamentul ei politic de până acum, ca şi cu felul în care înţeleg, la rândul meu, politica în activitatea cotidiană din PE. Susţin, altfel spus, o candidatură cu o certă dimensiune europeană”, mai scrie Preda.

Europarlamentarul Cristian Preda este vicepreşedinte PMP, partid al cărui lider, Elena Udrea , este de asemenea candidat la Preşedinţie. Preda nu a susţinut însă această candidatură şi chiar a cerut demiterea Elenei Udrea de la şefia partidului.

Monica Macovei, europarlamentar PDL, candidează ca independent la alegerile prezidenţiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...