O nouă SFIDARE a POPIMII/Cu LIMUZINE de LUX la ÎNTRONIZARE

 După ce în urmă cu o săptămână capul BOR s-a jucat de-a pesedistul în hotelul fraţilor Cristescu de la Timişoara, la Bacău s-a mai jucat un act de prost gust din piesa bătăii de joc pe care ne-o prezintă, zi de zi, popimea română.

Mii de băcăuani, sute de preoţi şi înalţi ierarhi au participat la ceremonia din Bacău, care a început sâmbătă seară, 3 ianuarie, în ajunul întronizării lui Ioachim Băcăuanul în funcţia de arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. Autorităţile au mobilizat zeci de jandarmi şi poliţişti, iar echipajele de la Poliţia Rutieră au escortat luxoasele maşini ale ierarhilor veniţi la evenimentul de la Bacău. 

Păziţi de bodyguarzi

Pe rând, au sosit preasfinţiţi din Buzău, Râmnic, Timişoara, dar şi Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, care a fost locţiitor de arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, de la moartea lui episcopului Eftimie, pe 2 noiembrie 2014. Înaltele feţe bisericeşti s-au îmbarcat pentru venirea la Bacău în limuzine Porsche, Mercedes, Audi sau Toyota. Numai una dintre maşinile parcate în faţa bisericii, un Porsche Cayenne, porneşte la de un preţ de catalog de 75.000 de euro. Apoi, soborul de 11 ierarhi a mers către scena din Parcul Catedralei din Bacău, păzit de forţe de ordine. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: „ca pregustare a evenimentului din duminica dinaintea Botezului Domnului, întronizarea primului arhiepiscop ales al Eparhiei Romanului şi Bacăului, Preasfinţitul Părinte Ioachim Giosanu. Importanţa şi solemnitatea acestui moment cu o puternică încărcătură istorică şi spirituală au fost subliniate atât de numărul impresionant de credincioşi, cât şi de personalităţile vieţii academice, sociale, politice şi culturale prezente la eveniment“, după cum se arată într-un comunicat de pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Un grup de copii le-au adresat urări cu rimă, atât Înaltpreasfinţitului Teofan, cât şi arhiepiscopului Ioachim Băcăuanul. Seara s-a încheiat cu vizitarea Catedralei „Înălţarea Domnului“ unde, într-o scurtă slujbă a fost pomenit şi Episcopul Ioachim Mareş, fost vicar al Episcopiei Romanului, numit apoi episcop al Huşilor, care, în urmă cu 20 de ani, a pus piatra de temelie a Catedralei „Înălţarea Domnului“, una dintre cele mai mari din ţară, care a costat până acum peste 13 milioane de euro, din bani publici, dar şi alte sute de mii, din donaţii. Preoţii şi ierarhii lor s-au urcat apoi în maşini pentru a se deplasa la Centrul de Afaceri şi Expoziţii, unde au avut rezervată o sală, pentru cină, la încheierea acestui eveniment.

Prin ce s-a remarcat noul episcop

A impus ca în întreaga arhiepiscopie să fie comercializate, la preţul de un leu, doar lumânările produse la Roman dar şi cotă de lumânări pe fiecare familie din parohiile Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Astfel, bugetul eparhiei, potrivit calculelor ar avea de câştigat anual aproximativ 5 milioane de euro. Totodată au fost impuse alte taxe, pentru fiecare parohie, fapt vce a trezit nemulţimirea preoţilor, nevoiţi să strângă mai mulţi bani de la enoriaşii şi aşa săraci din această zonă a Moldovei.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

3 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

4 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

5 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios