Operațiunea de SALVARE a lui TENDER merge ȘNUR. ,,Băieții'' învârt cheițele să iasă bine: Au ridicat sechestrul de pe avere și au schimbat componența completului

Operațiunea de salvare a lui Ovidiu Tender, despre care fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, le-a povestit anchetatorilor că venea Coldea la ea să-i spună că este strategic pentru România, merge ca unsă.

Un complet de judecată de la Curtea de Apel București a decis să-i înlocuiască pe magistrații Camelia Bogdan și Daniel Donțete, judceătorii care analizau dosarul Tender. Cei doi au fost recuzați de avocații afaceristului pe motiv că nu ar fi imparțiali și că s-ar fi antepronunțat.

 UPDATE/Noii judecători care vor analiza dosarul lui Ovidiu Tender sunt Mihai Mihalcea și Georgiana Tudor.

Urmează ca dosarul să fie repartizat unui alt complet de judecată. Totodată, magistrații au decis: „admite cererea de recuzare a întregului complet de judecată C6 Apel, compus din judecătorii Daniel Donţete şi Camelia Bogdan, din cadrul secţiei a II-a penale a Curţii de Apel Bucureşti.

Și sechestrul a fost ridicat

Constată că măsurile procesuale dispuse în cauză de completul de judecată sunt lovite de nulitate. Dispune repartizarea aleatorie a cauzei unui alt complet de apel din cadrul secţiei a II-a penale a Curţii de Apel Bucureşti. Fără cale de atac.  Examinată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 20 mai 2015”, se arată în decizia CAB.

Potrivit instanței de fond, faptele din acest dosar se prescriu în iunie 2016. Inițial, Camelia Bogdan și Daniel Donțete au pus sechestru pe bunurile lui Ovidiu Tender și ale familiei acestuia, inclusiv pe investițiile acestuia din Africa. Pe fond, Tender a fost condamnat la o pedeapsă de 11 ani și 4 luni închisoare pentru devalizarea Rafo Carom.

 Amânări interminabile

La primul termen, apărătorii mai multor inculpați au cerut o amânare pentru a-și angaja avocați în condițiile în care procesul cu o miză de 43 de milioane de euro se tot amână de 9 ani. Următoarea înfă țișare a fost stabilită pentru 15 mai. Până atunci, Registrul Comerțului trebuie să furnizeze instanței date despre toate firmele inculpaților și a familiilor lor în vederea punerii sechestrului pe bunurile lor. DIICOT a mai cerut sechestru pe conturile Petrochemical Holding, societate despre care procurorii susțin că a făcut o serie de transferuri cu cei de la Carom- Rafo. Petrochemical Holding este o societate cu sediul în Viena și este controlată de mai mulți cetățeni ruși.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor