Opoziţia susţine că bugetul pe 2015 e ”mincinos” şi făcut pentru supravieţuirea lui Ponta la guvernare

Proiectul de lege al bugetului de stat pe anul 2015 este "mincinos" şi făcut "pentru supravieţuirea lui Victor Ponta la guvernare", au susţinut, marţi, reprezentanţii PNL şi PDL în Comisiile de buget-finanţe din Parlament, menţionând că nu vor vota acest proiect, în forma trimisă de Guvern.

Deputatul Eugen Nicolăescu a precizat că ”bugetul pe 2015 a încălcat legea finanţelor publice" deoarece nu a fost prezentat "la termen" în Parlament. El a mai spus că actuala coaliţie a venit foarte târziu în Parlament cu proiectul de buget şi acest lucru duce la restrângerea dezbaterilor într-o perioadă foarte scurtă în forul legislativ.

Eugen Nicolaescu a susţinut că indicatorii prezentaţi în raportul marco-economic "au inconsecvenţe", dând ca exemplu numărul de şomeri prezentat atât în proiectul de buget pe 2014, dar şi în proiectul din 2015.

"În legătură cu numărul de şomeri, Guvernul încearcă să ne mintă, să ne inducă în eroare, deoarece în proiectul bugetului pe 2014 se estimau 435 de mii de şomeri, iar în proiecţia bugetului de 2015 se ajungea la 485 de mii de şomeri. Când se ajunge în 2015, Guvernul vine cu o poză spunând că vor fi 465 de mii de şomeri. E vorba de incoerenţă, de parşivenia pe care o face acest Guvernul în acte. PNL nu va vota proiectul de buget în forma actuală", a precizat Nicolaescu, arătând că liberalii vor depune amendamente.

La rândul său fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu (PDL) a spus că proiectul de buget este "mincionos, exact cum este primul ministru" şi că principalii ordinatori de credit ştiu cât au de cheltuit doar pe primul trimestru al anului 2015 iar România va mai pierde un an sub guvernarea Ponta.

"Nu putem să votăm acest buget pentru că nu va putea fi pus în aplicare, acest buget nu este realist, este pentru supravieţuirea lui Victor Ponta la guvernare", a adăugat Gheorghe Ialomiţianu.

Parlamentarii din opoziţie au spus, în timpul dezbaterilor, că discuţiile pe buget au devenit o banalitate şi că dezbaterea se poartă de genul "câinii latră, caravana trece".

Reprezentanţii PSD au pledat, însă, pentru adoptarea acestui proiect de buget, arătând că prin el PSD se ţine de cuvânt faţă de promisiunile făcute şi că bugetul pe 2015 este "sănătos".

Parlamentarii din comisie vor relua dezbaterile după ora 13:00.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov