Patru asistente medicale reținute în cazul traficului de sânge de la Centrul de Transfuzii Slobozia

Patru asistente medicale reținute în cazul traficului de sânge de la Centrul de Transfuzii Slobozia

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia  au emis mandate de reținere pentru 24 de ore pe numele a patru asistente medicale din cadrul Centrului de Transfuzii Sanguine Slobozia, iar mâine acestea urmează să fie duse în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. În cazul altor trei cadre medicale s-a dispus controlul judiciar.  Acestea sunt acuzate că ar fi vândut sânge către pacienți sau aparținătorii pacienților aflați în nevoie, prețurile pentru o pungă de sânge variind între 50 și 100 lei, în funcție de grupa sanguină. Mai mult, învinuiții și-ar fi motivat gestul spunându-le pacienților că legislația în vigoare impune acest tarif.

Reamintim că în această dimineață au avut loc percheziții la nouă adrese din Slobozia, printre care și Centrul de Transfuzii, într-un caz în care se anchetează traficarea sângelui donat voluntar la centru și de care, conform legislației, pacienții aflați în nevoie beneficiază gratuit.   Nouă persoane au fost duse, în urma perchezițiilor, la audieri, printre acestea și șefa centrului.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina