Penalul, NOU dosar la DNA/Se va cere RIDICAREA IMUNITĂȚII

Penalul, NOU dosar la DNA/Se va cere RIDICAREA IMUNITĂȚII

Procurorii DNA au disjuns din dosarul lui Victor Ponta partea referitoare la acuzaţia de conflict de interese, care rămâne în cercetare. Cu privire la această acuzaţie, Victor Ponta nu a fost pus sub acuzare. Acuzaţiile de conflict de interese au fost formulate de DNA, în iunie, când Victor Ponta a fost prima oară la DNA şi a devenit suspect în dosarul Rovinari-Turceni.

Atunci, DNA s-a adresat Camerei Deputaţilor, premierul fiind şi deputat, cu solicitarea de emitere a unui aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale pentru această faptă comisă când era premier. 

Camera Deputaţilor a respins solicitarea, aşa că DNA nu a putut să îl urmărească şi pentru această acuzaţie.

Acuzaţia vizează fapte din 2012, când Victor Ponta l-a propus pe Dan Şova ca ministru, anterior, între cei doi existând o colaborare care a avut ca urmări obţinerea de avantaje materiale pentru Victor Ponta. DNA a decis ieri trimiterea în judecată a lui Victor Ponta pentru acuzaţiile aduse în dosarul Rovinari-Turceni. DNA, prin rechizitoriul trimis ieri în instanţă, a decis disjungerea faptelor privind acuzaţia de conflict de interese care rămâne în cercetare la Parchet.

Dacă ar apărea indicii noi, pentru aceste acuzaţii DNA poate cere un nou aviz la Camera Deputaţilor.  Anchetatorii au dat de detalii noi și NU este exclus ca în curând să revină la Camera Deputaților cu o solicitare de încuviințare de urmărire penală pentru aceste infracțiuni, solicitare care inițial în dosarul întreg a fost respinsă de deputați.

Este exact ca la fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, care inițial a scăpat pentru că deputații au respins solicitarea procurorilor, dar ulterior au apărut date noi în dosarul disjuns și o nouă solicitare a ajuns la Parlament.

Comunicatul DNA din 5 iunie:

„Procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism”.  


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”