Percheziţii de amploare în şase judeţe, la hoţi din situri arheologice

Percheziţii de amploare în şase judeţe, la hoţi din situri arheologice

Peste 100 de poliţişti din Timiş, Caraş-Severin, Prahova, Argeş, Constanţa şi Vrancea efectuează 15 percheziţii luni dimineaţa, la persoane bănuite de furt de obiecte arheologice, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acţiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani şi beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I.

Suspecţii sunt acuzaţi că "în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat prin reţeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Monedele ar fi fost vândute pe internet. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat", se arată în comunicatul Poliţiei Timiş.

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru presa locală, că unul dintre suspecţi este expert la Muzeului Banatului şi casa acestuia fiind percheziţionată de anchetatori. Suspecţii vor fi duşi la audieri.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro