Percheziţii de amploare în şase judeţe, la hoţi din situri arheologice

Percheziţii de amploare în şase judeţe, la hoţi din situri arheologice

Peste 100 de poliţişti din Timiş, Caraş-Severin, Prahova, Argeş, Constanţa şi Vrancea efectuează 15 percheziţii luni dimineaţa, la persoane bănuite de furt de obiecte arheologice, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acţiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani şi beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I.

Suspecţii sunt acuzaţi că "în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat prin reţeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Monedele ar fi fost vândute pe internet. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat", se arată în comunicatul Poliţiei Timiş.

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru presa locală, că unul dintre suspecţi este expert la Muzeului Banatului şi casa acestuia fiind percheziţionată de anchetatori. Suspecţii vor fi duşi la audieri.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

4 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…

5 ALERTĂ Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare în dosarul fin…