Percheziţii DNA la Ministerul Educaţiei/Sunt vizate contracte semnate de Cucuvea/Doi angajaţi au încercat să fugă cu laptopurile

Percheziţii DNA la Ministerul Educaţiei/Sunt vizate contracte semnate de Cucuvea/Doi angajaţi au încercat să fugă cu laptopurile

Anchetatorii DNA au descins la sediul Ministerului Educaţiei, într-un nou dosar legat de posibile fapte de corupţie legate de derularea contractelor cu finanţare POSDRU iar doi angajaţi au încercat să fugă cu laptopurile.
 
 Potrivit unor surse judiciare, la ora transmiterii acestei ştiri se fac percheziţii la birourile unităţii de management a proiectelor cu finanţare externă POSDRU încheiate în timpul mandatului Ecaterinei Andronescu.  Potrivit unor surse judiciare în acest dosar este implicat secretarul general al Ministerului, Ispas Gabriel Liviu

Procurorii ridică documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti, într-un dosar privind un proiect POSDRU derulat de minister. Doi angajaţi au încercat să fugă cu laptopurile.

Procurorii DNA efectuează luni percheziții la sediul Ministerul Educației, în birourile Unității de management a Proiectelor cu Finanțare Externă și în birourile Organismului Intermediar-Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că procurorii ridică documente, calculatoare și alte mijloace de stocare, în legătură cu derularea proiectului POSDRU/8/2.2/S/3-ID.2194 — "Toți la grădiniță, toți în clasa I. Programe integrate pentru creșterea accesului la educație și a nivelului educațional al copiilor din comunitățile defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008-2009" — Axa prioritară 2 — "Învățare pe tot parcursul vieții", DMI 2.2 — "Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii".

Asistența financiară nerambursabilă este de 15.929.018 lei.

Procurorii au indicii că nu există documente justificative pentru cheltuielile efectuate și pentru cererea de rambursare depusă.

De asemenea, anchetatorii au indicii că în prezent sunt refăcute documentele din acest proiect.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”