Pila Penalului a DEMISIONAT

Pila Penalului a DEMISIONAT

Pila Penalului, Constantin Dumitru Iacov, si-a prezentat demisia ministrului economiei Costin Borc, anuntat publicatia Bursa. Intrebati de HotNews.ro daca si-a dat demisia sau a fost demis, reprezentantii Ministerului Economiei au precizat ca a fost decizia lui Iacov, ministrul fiind instiintat pe 26 ianuarie. La mijlocul lunii decembrie, Iacov a provocat un scandal imens la SMART, abuzand de functia sa si impiedicand schimbarea Consiliul de Administratie. Cu toate acestea, nimeni nu a luat nicio masura asupra sa.

Procedura impune ca Iacov sa-si prezinte demisia Consiliului de Administratie al societatii, care la randul sau trebuie sa numeasca un nou director general.

Societatea pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport "Smart", companie controlata de Transelectrica, s-a confruntat cu probleme de management la mijlocul lunii decembrie 2015. Transelectrica, in calitate de actionar majoritar cu peste 70% din participatii, a convocat o sedinta AGA pentru 14 decembrie, avand ca principal punct pe ordinea de zi schimbarea Consiliului de Administratie. Stiind ca schimbarea administratorilor poate duce la demiterea sa, directorul general, Constantin Dumitru Iacov, nu a permis desfasurarea sedintei nici macar in situatia in care a fost chemata Politia. La a doua convocare, pe 15 decembrie, nu a permis desfasurarea votului, chiar daca Transelectrica adusese si un executor judecatoresc. Trebuie precizat ca Transelectrica se afla in subordinea Ministerului Economiei.

Iacov, apropiat de PSD, a fost impus de guvernarea Ponta in conducerea SMART SA, chiar daca este un personaj foarte controversat, fost patron al clubului de fotbal FC National si cu o condamnare penala mai veche.

SMART SA este o societate cu o miza extrem de importanta, avand in vedere ca gestioneaza toate contractele de mentenanta ale Transelectrica. Tot ce inseamna menentanta retelei de transport al energiei intra in sarcina SMART SA.

Să nu vă șocați citind această Declarație de Avere! Am pus și poze la final...

Can-can 2007/''Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, traieste alaturi de Daciana Sarbu o frumoasa poveste de dragoste care pare fara sfarsit. Cei doi au fost, in weekend, invitati de catre afaceristul Costi Iacov, patronul echipei FC National, sa petreaca o seara pe iahtul acestuia. Ei au ajuns sambata la , in portul de agrement care ii apartine lui George Copos, acolo unde este ancorat iahtul, in jurul orei 18.30. Liderul PSD s-a schimbat imediat de hainele de drum si, in jurul orei 19.00, a plecat cu Daciana, tinandu-se de mana, sa se plimbe prin statiune . Au revenit apoi, aproape de ora 23.00, cand a inceput petrecerea, la care a luat parte, potrivit surselor noastre, si Ioan Neculaie, finantatorul lui FC Brasov .''

Constantin Dumitru Iacov este un om de afaceri cu o avere uriasa. Este proprietarul a circa 50 de terenuri agricole si sase terenuri intravilane, din care trei in Bucuresti, doua in Buftea (Ilfov) si unul in Sacele (Brasov). Mai detine si doua case de vacanta in Ilfov si Brasov, un apartament in Bucuresti si doua spatii comerciale in Bucuresti. Este si posesorul unei motociclete Harley Davidson, unui cvadriciclu Bombardier, unui motoryacht Sealin T60 si unui autoturism Aston Martin. Detine o colectie de ceasuri de 800.000 euro. In 2014 a declarat conturi bancare de 3,8 milioane de euro si 2,9 milioane de lei. In plus era actionar la mai multe societati:  Antrepriza Constructii Montaj Industrial, FC Progresul Bucuresti, Polvital Invest si Conban. De asemnea, figureaza cu imprumuturi de multe milioane de lei acordate unor societati si persoane fizice: Terra Construct Group (220.000 lei), Terra Activ Invest (265.765 lei), Antrepriza Constructii Montaj Industrial (5,6 milioane lei), FC Progresul Bucuresti (1,16 milioane lei), Florin Trifan (5 milioane euro), Marius Gavril Zaharia (845.000 euro) si Spartacus Tudor Napoleon Iacov (400.000 euro).

Este fostul patron al FC National si a fost implicat in mai multe scandaluri din fotbal. In 2000 a fost condamnat la 6 luni de inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 2 ani si 6 luni, fiind acuzat de violare de domiciliu, distrugere si lovire, potrivit unui articol din 2006 din  Ziua, preluat de 9am.ro. Este apropiat al PSD, numele sau fiind vechiulat pentru o candidatura la Primaria Sectorului 1.

In directoratul SMART SA mai este o persoana controversata, Liviu Petrache, directorul Directiei Mentenanta si Dezvoltare din cadrul societatii. Acesta a fost trimis zilele trecute in judecata de catre procurorii DNA pentru trafic de influenta. "In ceea ce priveste activitatea dlui. Liviu Petrache in cadrul SMART SA, precizam ca nu este de competenta Directoratului CNTEE Transelectrica SA stabilirea politicii de ocupare a fortei de munca, aceasta fiind de competenta conducerii executive a Smart SA. Mai mult, competenta luarii deciziilor de administrare si a deciziilor de conducere ale societatii si raspunderea, in conditiile legii, pentru efectele acestora revine Consiliului de Administratie si directorilor, in conformitate cu prevederile art. 4 alin. 1 al OUG nr. 109/2011", au raspuns reprezentantii Transelectrica, intrebati de HotNews.ro de ce mai este pastrat in functie in conditiile in care are probleme cu justitia.

 
 













Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...