Pisicuțul Victor Ponta a ținut să-i arate lui Klaus Iohannis că are gheare
Pisicuțul Victor Ponta a ținut să-i arate lui Klaus Iohannis că are gheare

Plenul Parlamentului a amînat pentru săptămîna viitoare votarea propunerii lui Klaus Iohannis pentru directorul SRI în persoana lui Eduard Hellvig.
La o conferinţă de presă pe picior, Victor Ponta a anunţat că PSD va vota propunerea.
Cu toate acestea, Victor Ponta a ținut să-l ironizeze pe Klaus Iohannis, pentru că s-a orientat către un politician din partidul său, spre deosebire de Traian Băsescu, care a optat pentru o persoană din partidul adversar:
„Victor Ponta: Am anunţat foarte clar şi colegii noştri din comisia de specialitate au votat în acest sens şi anunţ şi acum: vom vota pentru numirea făcută de preşedintele Iohannis la conducerea SRI, dorind însă, în acelaşi timp, să avem o discuţie publică şi în Parlament, şi între forţele politice şi în opinia publică, despre renunţarea la ipocrizie. Anul trecut, tot anul am auzit: “Să nu ia PSD toată puterea”. Şi era corect acest discurs. Motiv pentru care am spus: dacă ajungeam preşedinte, era dl Tăriceanu prim ministru… Acum însă nu mai e valabil. Acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred că este în regulă. Cred că un echilibru trebuie păstrat. Repet, fiind vorba de persoana dlui Hellvig, cu care am lucrat foarte bine în momente importante şi dificile, în USL, îl vom vota. Însă ca principiu, trebuie să discutăm dacă, într-adevăr, toate instituţiile importante din România trebuie să fie conduse doar de persoane care aparţin aceleiaşi forţe politice.
Reporter: Deci aveţi de gând să discutaţi cu preşedintele Iohannis referitor la numirea pentru un şef la SIE din partea social-democraţilor?
Victor Ponta: Nu cred că va numi de la social-democraţi. Să nu ne facem iluzii. Aşa a făcut dictatorul Băsescu, a numit de la opoziţie. Acum, când e democraţie, nu se va numi de la opoziţie. Dar să discutăm şi să păstrăm un echilibru cred că este soluţia cea mai bună.”

Deși a promis PSD a promis că va vota propunerea lui Klaus Iohannis, neîntrunirea plenului de miercuri s-a vrut un gest polemic față de decizia lui Klaus Iohannis. Dat fiind că UNPR s-a grăbit să accepte propunerea fără a se consulta cu aliatul PSD, Victor Ponta n-a mai putut să-l respingă pe Eduard Hellvig fără riscul de dezvălui fisuri în Coaliție și, din cîte mai știm și noi, fără riscul de a-i da lui Gabriel Oprea fericitul pretext de a trece de partea PNL invocînd interesul național.

Boicotarea de miercuri, dar mai ales răspunsul lui Victor Ponta ne dezvăluie, că pisicoșenia de pînă acum a premierului a fost o comedie.
Pisicuțul Victor Ponta a ținut să-i arate lui Klaus Iohannis că are gheare. Avertizînd că PSD e gata de confruntarea pe care o va presupune tentativă de formare a unei noi majorități.

Ion Cristoiu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului