Piticul PENAL, AUDIAT la DNA

Piticul PENAL, AUDIAT la DNA

Dan Sova s-a prezentat vineri, in jurul orei 11:55, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la mai putin de jumatate de ora dupa ce premierul Victor Ponta a parasit sediul DNA precizand ca este "suspect" in dosarul lui Dan Sova. Dan Sova este urmarit penal in dosarul Turceni-Rovinari. Fostul ministru al Transporturilor a declarat la sosire, raspunzand unei intrebari din partea presei, ca nu a fost niciodata in conflict de interese. Social-democratul a refuzat sa faca alte declaratii.

Social-democratul Dan Sova este urmarit penal de catre DNA intr-un dosar privind contractele de consultanta juridica intre cabinetul sau de avocatura si complexele energetice Turceni si Rovinari.

Senatul a respins marti, printr-un nou vot, cererea Justitiei de retinere si arestare a senatorului Dan Sova, cu 66 voturi pentru si 72 impotriva. Dupa vot, Dan Sova si-a exprimat speranta ca DNA va trimite cat mai repede dosarul in instanta, "ca sa ne lamurim, sa terminam cu toate discutiile astea politicianiste". Votul a fost secret, cu bile.

Precizam ca premierul Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA. Procurorii au dat un comunicat oficial in care arata ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel". Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); complicitate la evaziune fiscala in forma continuata; spalarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”