PMP cere PSD să precizeze de unde îşi finanţează campania electorală şi cu ce sumă

PMP cere PSD să precizeze de unde îşi finanţează campania electorală şi cu ce sumă

PMP cere public PSD să precizeze de unde îşi finanţează campania electorală şi cu ce sumă, a declarat, luni, deputatul PMP Elena Udrea, susţinând că PSD foloseşte bani publici în campanie, Victor Ponta deplasându-se cu maşinile şi elicoterele instituţiilor publice.

PMP cere PSD să precizeze de unde îşi finanţează campania electorală şi cu ce sumă (Imagine: Shutterstock)

Udrea a spus, într-o conferinţă de presă, că din estimările PMP afişajul public al PSD, prezenţa la televizor, materialele electorale folosite de acest partid depăşesc şase milioane de euro, arătând că nu există stâlp în intersecţie pe care să nu fie bannere, "toate roşii, toate cu chipul lui Victor Ponta ".

"În aceste condiţii, cerem public PSD să precizeze de unde se finanţează campania lor electorală şi care este suma folosită", a spus Udrea, arătând că PSD foloseşte bani publici în campanie, pentru că Victor Ponta se deplasează cu elicopterele şi maşinile instituţiilor publice.

Potrivit lui Udrea, PSD are fonduri de campanie mai mari decât celelalte partide, banii provenind din "finanţări netransparente".

Udrea a spus că PMP apreciază că PSD are o campanie de o mie de ori mai scumpă decât Mişcarea Populară.

Elena Udrea a precizat că, în comparaţie cu PSD, PMP se finanţează doar din cotizaţiile şi donaţiile membrilor, neexistând nicio donaţie în afara membrilor de partid.

Udrea a spus că a fost transmis contul partidului către preşedintele României pentru ca acesta să doneze un salariu, aşa cum a promis, şi că partidul îi mulţumeşte pentru acest lucru.

"PMP deschide un nou fel de atragere fonduri, vom vinde materiale promoţionale, tricouri. PMP nu este un partid care să-şi permită o finanţare puternică. Facem ce putem. Cu siguranţă nu vom ajunge la suma minimă prevăzută de lege", a spus Udrea, adăugând că şi prezenţa afişajului PMP este foarte slabă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale