PNL: Ponta să își asume responsabilitatea pentru neînceperea lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești și să își prezinte demisia

PNL: Ponta să își asume responsabilitatea pentru neînceperea lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești și să își prezinte demisia

Partidul Național Liberal îi solicită premierului Victor Ponta să își asume responsabilitatea pentru neînceperea lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești și să își prezinte demisia, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. "Premierul încearcă în mod ipocrit să paseze responsabilitatea întârzierii începerii acestui important proiect de autostradă către cei care au contestat licitația la studiul de fezabilitate și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), o instituție independentă. Ponta ar fi probabil mulțumit dacă numai firmele de casă ar câștiga licitațiile, iar celelalte companii nu ar avea posibilitatea de a contesta rezultatele licitațiilor, ca într-un veritabil regim nord-coreean. Ar fi poate indicat să consulte raportul de activitate al CNSC pentru a vedea că în aproape 98% din cazuri deciziile acestuia sunt confirmate în justiție: doar 1,2% au fost casate de instanțe și alte 1,2% au fost modificate în parte. Pentru întârzierea începerii lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești responsabili sunt premierul Ponta și prietenul și partenerul său de afaceri, Dan Șova, cel care a refuzat timp de un an și jumătate să lanseze licitația pentru revizuirea studiului de fezabilitate", afirmă Stroe într-un comunicat remis marți AGERPRES.

El susține că lucrările la autostradă trebuiau să înceapă anul acesta, din bani europeni, astfel încât românii să poată avea o legătură directă pe autostradă de la est la vest.

"Ponta a vrut însă să saboteze acest proiect de autostradă pentru a crește traficul spre Comarnic-Brașov, un proiect care ar fi costat 8 miliarde de euro și de care și-a legat viitorul politic atunci când a promis că nu va mai candida în 2016. Comisia Europeană nu a putut fi însă păcălită de hărțile colorate pregătite de Șova și Ponta!", este de părere purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe atrage atenția că în situația în care lucrările la această autostradă nu vor începe mai devreme de 2017-2018, compania Dacia-Renault pare să fie condamnată la relocare.

"Economia României, marii transportatori, deschiderea portului Constanța ca poartă de intrare în Uniunea Europeană sau continuarea proiectului investițional Dacia-Renault, atât de important pentru România, depind de autostrada Sibiu-Pitești, legătura care lipsește în coridorul de la Constanța la Nădlac. Dacia-Renault pare condamnată la relocare în condițiile în care data de începere a lucrărilor nu poate fi mai devreme de 2017-2018, iar finalizarea acestora în 2022, așa cum au estimat de altfel și cei din conducerea CNADNR audiați recent la Comisia de Transporturi din Camera Deputaților", declară el.

Liberalul consideră că pentru "sabotarea acestui proiect de autostradă premierul trebuie să își dea demisia". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…