Pocora: PSD nu a respectat negocierile pentru nominalizarea candidaților la CNCD

Deputatul PNL Cristina Pocora a susținut, marți, că majoritatea parlamentară nu a respectat negocierile pentru Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), potrivit cărora liberalilor le reveneau trei candidaturi și nu doar una, așa cum a rezultat la votul în comisii.

"Aș vrea să subliniez că și prin acest vot s-a văzut faptul că cei de la PSD și din majoritate nu au cuvânt. CNCD, format din nouă membri, e o instituție care, așa cum se întâmplă de fiecare dată, e negociată și reprezintă practic ponderile din Parlament. (...) Prin această alegere nu se regăsește absolut deloc voința cetățenilor. PNL, în mod normal, prin cetățenii pe care îi reprezintă, ar fi trebuit să aibă trei reprezentanți, trei oameni pe care noi i-am susținut cu competență, pregătiți pentru această instituție. Dumneavoastră, ca de fiecare dată, nu v-ați respectat cuvântul, nu ați respectat înțelegerile așa cum nu respectați nici cuvântul și nici înțelegerile cu cetățenii României, de aceea am dorit să marchez această nouă șmecherie marca PSD și la alegerea membrilor Colegiului CNCD", a spus Pocora, după ce s-a prezentat votul din comisiile de specialitate pentru validarea celor șase candidați.

Comisiile juridice, pentru drepturile omului și cele pentru egalitate de șanse de la Camera Deputaților și Senat au validat marți, prin vot, șase candidați pentru funcția de membru al Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Cei șase candidați sunt: Claudia Sorina Popa, care a obținut 51 de voturi, Asztalos Czsaba Ferenc, 47 de voturi, Luminița Gheorghiu, 44 de voturi, Petre Florin Manole, 41 de voturi, Cristian Jura, 35 de voturi, și Dragoș Niță, 27 de voturi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing