Pocora: PSD nu a respectat negocierile pentru nominalizarea candidaților la CNCD

Pocora: PSD nu a respectat negocierile pentru nominalizarea candidaților la CNCD

Deputatul PNL Cristina Pocora a susținut, marți, că majoritatea parlamentară nu a respectat negocierile pentru Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), potrivit cărora liberalilor le reveneau trei candidaturi și nu doar una, așa cum a rezultat la votul în comisii.

"Aș vrea să subliniez că și prin acest vot s-a văzut faptul că cei de la PSD și din majoritate nu au cuvânt. CNCD, format din nouă membri, e o instituție care, așa cum se întâmplă de fiecare dată, e negociată și reprezintă practic ponderile din Parlament. (...) Prin această alegere nu se regăsește absolut deloc voința cetățenilor. PNL, în mod normal, prin cetățenii pe care îi reprezintă, ar fi trebuit să aibă trei reprezentanți, trei oameni pe care noi i-am susținut cu competență, pregătiți pentru această instituție. Dumneavoastră, ca de fiecare dată, nu v-ați respectat cuvântul, nu ați respectat înțelegerile așa cum nu respectați nici cuvântul și nici înțelegerile cu cetățenii României, de aceea am dorit să marchez această nouă șmecherie marca PSD și la alegerea membrilor Colegiului CNCD", a spus Pocora, după ce s-a prezentat votul din comisiile de specialitate pentru validarea celor șase candidați.

Comisiile juridice, pentru drepturile omului și cele pentru egalitate de șanse de la Camera Deputaților și Senat au validat marți, prin vot, șase candidați pentru funcția de membru al Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Cei șase candidați sunt: Claudia Sorina Popa, care a obținut 51 de voturi, Asztalos Czsaba Ferenc, 47 de voturi, Luminița Gheorghiu, 44 de voturi, Petre Florin Manole, 41 de voturi, Cristian Jura, 35 de voturi, și Dragoș Niță, 27 de voturi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...