ADEVĂRUL despre cum stau candidaţii în SONDAJE/PONTA a pierdut 7 PROCENTE/IOHANNIS şi MACOVEI, beneficiarii voturilor din MARILE ORAŞE

ADEVĂRUL despre cum stau candidaţii în SONDAJE/PONTA a pierdut 7 PROCENTE/IOHANNIS şi MACOVEI, beneficiarii voturilor din MARILE ORAŞE

PSD pare condamnat să piardă încă o bătălie cu românii. Aşa cum arată acum măsurătorile, Victor ponta va fi primul candidat PSD din istoria partidului care va intra în turul 2, dacă va intra, cu un scor de sub 40%. În pofida tuturor manevrelor oculte prin care cei care deţin puterea au mituit efectiv largi categorii sociale şi profesionale şi au forţat legislaţia pentru a acapara un număr cât mai mare de primari. Două lucruri nu au putut face. Să oprească mersul Justiţiei, care în ultimele două luni a scos la iveală adevărata faţă a PSD, şi n-au mai putut înlocui candidatul. Cel mai slab candidat pe care PSD l-a propus românilor. Mult sub prestaţia lui Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Să nu mai vorbim că, de exemplu, Mircea Geoană era un candidat agreat de marile cancelarii occidentale şi un amic al aliaţilor noştri strategici. Geoană a fost primit în 2009 la Casa Albă deşi era un simplu candidat. Ponta a fost tratat cu răceală.

Deşi a fost la Casa Albă, Obama nu i-a acordat nici măcar un minut. Cu toate că s-au făcut eforturi diplomatice uriaşe. Ponta şi Daciana au stat, umili, la coadă, dându-şi coate cu toţi liderii africani, pentru a-şi face o poză cu familia Obama. Cum credeţi că l-au considerat americanii pe Ponta când au văzut că poza de protocol a fost prezentată în România ca o întâlnire oficială? Ba, mai mult decât atât, când au văzut că în oficinele de propagandă din ţară s-a spus că Ponta a primit OK-ul Americii?

La aceasta mai adăugaţi răceala explicită a Germaniei, discreţia diplomatică a Franţei şi indiferenţa Marii Britanii. Dacă în mediul rural aceste lucruri sunt mai puţin importante, în mediul urban reprezintă un criteriu în conturarea opţiunii de vot.

În plan intern, după ce a fost atras în cursă ca un şoricel, să se răstească la DNA şi procurori pe cazuri mărunte, făcându-se frate cu Duicu, Mazăre, Nicuşor Constantinescu, crezând, în prostia lui, că lucrurile se vor limita la aceste cazuri care oricum erau cam istorice şi nu îi vor produce pagube electorale la nivel naţional, ba dimpotrivă, îl vor ridica în ochii partidului, Ponta s-a trezit că, de fapt, împreună cu cei mai importanţi lideri, colcăie într-o mlaştină de corupţie. Iar procurorii DNA, ca nişte pescari de Deltă, stau cu vârşile la mal. Să-i înhaţe.

Dosarele MICROSOFT şi EADS, Dosarul LOTERIA-INTRALOT, Dosarul Mafia Retrocedărilor, unde, pe lângă Hrebenciuc şi Adam, chiar tata-socru Ilie Sârbu şi-a muiat botul amuşinând un gheşeft, sunt tot atâtea GĂURI NEGRE prin care s-au scurs procentele şi credibilitatea lui Victor Ponta. Gurile rele spun chiar că, dacă în ultima săptămână s-ar produce dovada că a fost ofiţer acoperit şi că, din această postură a contribuit la acoperirea unui scandal de corupţie care îi afecta pe liderii PSD de la mijlocul anilor '90, Ponta ar avea mari probleme să intre în turul2. 

Despre jocurile care se fac acum în PSD pentru preluarea puterii nici nu mai are rost să pomenim. Este butoiul cu pulbere care poate să-l elimine oricând din joc. Chiar în ziua votului de la primul tur. Pentru că PSD este controlat acum, în cea mai mare parte, de Liviu Dragnea. Dacă Dragnea îl vrea mort, mort va fi. Din punct de vedere al numărului de voturi, bineînţeles.

 Ponta a pierdut 7 procente şi marile oraşe, inclusiv Bucureştiul

Cu numai o săptămână înaintea primului tur de scrutin, şi după efectuarea aşa-ziselor sondaje de calibrare, vă putem oferi o situaţie aproape obiectivă şi apropiată de ce se va întâmpla la urne pe 2 noiembrie. Cu amendamentul că trendul lui Victor Ponta este descrescător, Iohannis stagnează, Udrea, Tăriceanu şi Meleşcanu scad uşor. Singurul candidat care este în creştere şi care beneficiază direct de emoţia provocată de acţiunile DNA, este Monica Macovei. Este singurul candidat care pare a urma traiectoria sociologică parcursă de Crin Antonescu în 2009. Macovei, aşa cum relevă ultimele sondaje, va canaliza voturile din marile oraşe. Iar scorul ei s-ar putea apropia de cel înregistrat de Mircea Diaconu la europarlamentare. Să nu mai vorbim că armatele de campanie ale PSD şi ACL nu vor consuma toate resursele pentru primul tur, păstrându-şi marea parte a muniţiei pentru turul 2. Şi toţi ceilalţi candidaţi vor beneficia de acest fapt. Iată cum stă situaţia acum:

Victor Ponta-34-35%

A pierdut 7 procente în ultima lună. Iar trendul este tot de scădere. El a pierdut şi continuă să piardă voturile marilor oraşe. Iar beneficiarii acestor voturi sunt Macovei şi Iohannis.

Klaus Iohannis-30-31%

Stagnează şi probabil că va rămâne cu acest scor la primul tur de scrutin.

Monica Macovei-9-10%

A crescut enorm în ultimele 3 săptămâni. Iar tendinţa este de creştere. De altfel, Ponta a fost sfătuit să nu o mai atace. Orice atac îl coboară pe el şi o ridică pe ea.

Elena Udrea-6-7%

Elena Udrea adună voturi din oraşele medii. Unde a rămas marea parte a electoratului lui Traian Băsescu. Însă tendinţa ei este de scădere.

Teodor Meleşcanu-5-6%

Oricât ar părea de paradoxal, Meleşcanu acumulase, la scurt timp după debutul în luptă, aproape 7 procente. Forţe oculte l-au scos însă de pe agendă în ultimele două săptămâni. Iar scorul lui final este o mare necunoscută pentru sociologi.

Călin Popescu Tăriceanu-3-4%

O mare ţeapă luată de Ponta şi PSD. Mai mult, dacă fanii Antena3 au înţeles anapoda nişte lucruri, s-ar putea ca Tăriceanu să se umfle cu voturi, peste aceste procente, şi să muşte din procentele lui Ponta. Ca la Diaconu, la europarlamentare.

Kelemen Hunor-3-3,5%

Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Szilagy Zsolt, Wiliam Brânză, Constantin Rotaru, Gheorghe Funar, Mirel Mircea Amariţei-6-7%

Facem precizarea că acest material a fost elaborat după consultarea sondajelor efectuate în ultima săptămână de cele două blocuri politice, ACL şi PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...