Pompierul Șchiopu: „Am cărat răniții de la Colectiv cu mâinile goale. De ce sunt UMILIT?”

Pompierul Șchiopu: „Am cărat răniții de la Colectiv cu mâinile goale. De ce sunt UMILIT?”

Pompierul Orlando Schiopu, prim adjunctul ISU Bucuresti, suspendat din functie in urma scandalului faxului de la Colectiv, sustine ca este nevinovat si se plange ca a fost „umilit”. „Dar de ce trebuie sa fiu dat afara din sistem?”, intreaba Schiopu.

„Nu stiu sa dau aprobari, n-am dat una in viata mea. Eu stiu sa sting incendii… Asta am facut de cand am intrat in sistem. Inteleg ca trebuie dat un exemplu si vinovatii sa plateasca, dar de ce sa fiu eu victima colaterala? In noaptea tragediei de la Colectiv dormeam. 

Colegii au sarit in apararea sa, aratand ca in noaptea tragediei el a salvat vieti la Colectiv, iar verificarea faxului care sesiza ISU in privinta unui eveniment ce avea sa aiba loc in Colectiv nu intra in atributiile sale.

Orlando Schiopu precizeaza acelasi lucru pe care l-au spus si colegii sai si se intreaba de ce trebuie sa fie umilit si scos din sistem, dupa ce in noaptea tragediei de la Colectiv a scos ranitii din club cu mainile goale.

"Eu ştiu să sting incendii... Asta am făcut de când am intrat în sistem. Înţeleg că trebuie dat un exemplu şi vinovaţii să plătească, dar de ce să fiu eu victimă colaterală? În noaptea tragediei de la Colectiv dormeam. M-am trezit şi în 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale şi masini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculează. În 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am cărat cu mâinile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumegândă de ele. Ştiţi, mănuşile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere când i-am luat în braţe, că-i zgâriau. Am renunţat la ele. Asta-i meseria mea.

Dacă am greşit vreodată pe ceea ce am avut eu de făcut, să plătesc. Dar de ce trebuie să fiu dat afară din sistem? De ce trebuie să fiu umilit? De ce trebuie ca, în timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, să văd organizarea pompierilor de acolo, soţia şi copilul să vadă la TV că am fost dus cu mascaţii la DNA?", este mesajul pompierului Orlando Şchiopu

Orlando Catalin Schiopu este prim-adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” Bucuresti – Ilfov incepand cu 1 mai 2015, pana la acea data el fiind, timp de opt luni, detasat la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, in directa subordonare a secretarului de stat – sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, respectiv Raed Arafat.

Sefii ISU Bucuresti-Ilfov – inspectorul sef colonel Mihai Mirel Guta, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu si adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu – au fost suspendati din functii, la aproape o luna de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind facute verificari privind faptul ca nu s-au efectuat controale la fabrica Pionierul si la club, desi se stia ca va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, in sedinta de guvern, ca vrea sa se asigure ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem. „Vreau sa ma asigur ca cei care au fost la conducerea ISU vor fi demisi si nu mai au ce cauta in sistem”, a spus Ciolos. Chiar așa, domnule Cioloș?


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...