Ponta despre cererea de casă a lui Băsescu: Îi vom căuta de la RA-APPS o locuință micuță

Ponta despre cererea de casă a lui Băsescu: Îi vom căuta de la RA-APPS o locuință micuță

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la România TV, că situația privind acordarea unei case actualului șef al statului, Traian Băsescu, după ce acesta își va termina mandatul la Cotroceni va fi rezolvată cu respectarea legii și a adăugat că se va căuta în acest sens la RA-APPS o locuință micuță care să nu deranjeze pe nimeni.

"Cred că domnul Băsescu, dacă nu are nicio casă, sigur că nu putem să-l lăsăm în stradă, sau dacă justiția nu are acum timp de dânsul, cât mai stă liber trebuie să-i dăm ceva. Dar nu cred că trebuie să-i dăm un ditamai palat la Snagov. O să găsim o locuință în București. O să respect legea, în sensul în care o să ne uităm la RA-APPS...o locuință micuță ca să nu deranjeze pe nimeni, că dacă e mare deranjează", a declarat premierul întrebat cum vede rezolvată cererea președintelui privind acordarea unei locuințe după terminarea mandatului.

Despre vilele de la Snagov pe care și le-ar dori președintele spre folosință, după cum a relatat presa, Ponta a spus: "Acestea sigur nu poate să le primească pentru simplul motiv că am decis și am dat drumul deja la o procedură de propuneri să o alocăm, nu știu, ori poate pentru sportivi, pentru olimpici, pentru Federația Română de Gimnastică".

"Toate au fost renovate. Eu le-am cerut, în primul rând, să vândă tot ceea ce nu ne trebuie și pe celelalte, inclusiv acestea, să le renoveze și să le pună la vânzare. dacă domnul președinte Băsescu vrea să o cumpere i-o vindem mâine. (...) De vândut, se vinde la licitație. Guvernul are voie două lucruri, ori să o dea în folosință gratuită unei fundații, unei instituții publice și, probabil, asta vom face, și în a doua variantă este pusă la vânzare. Dacă vine cineva și o cumpără, inclusiv domnul Băsescu, poate cu beneficiile din terenul de la Nana, poate îi dă ginerele din retrocedări, vine și vrea să o cumpere, sigur că da (...) Dacă domnul Băsescu are bani de asemenea proprietăți și latifundii...", a spus premierul.

Victor Ponta a mai spus că i s-ar părea "extrem de nedrept" ca actualul președinte să plece din funcție cu "pensie și casă de la stat". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski