Ponta e stresat: Iohannis e un copy paste de proastă factură după Băsescu, nu are habar de PIB-ul României

Ponta e stresat: Iohannis e un copy paste de proastă factură după Băsescu, nu are habar de PIB-ul României

Premierul Victor Ponta, candidatul la prezidențiale al Alianței PSD-UNPR-PC, a declarat, marți seara, că liberalul Klaus Iohannis este o copie "de proastă factură" a lui Traian Băsescu și că nu are habar despre date economice precum PIB-ul țării sau deficitul bugetar.

"Domnul Iohannis e un copy paste de proastă factură după Traian Băsescu. Traian Băsescu avea un tip de credibilitate. Când domnul Iohannis spune 'se pare că...se pare că...' Când vrei să fi președintele României nu poți să vii cu 'se pare'. Și mie mi se pare că domnul Iohannis habar nu are despre ce vorbește. Dacă îl întrebi cât este PIB-ul României, cât este deficitul, cât îi este alocat fiecărui minister în parte, se pare că habar nu are", a afirmat Ponta la România TV, făcând referire la afirmațiile liderului PNL care s-a referit duminică seară la o serie de modificări importante ale Codului Fiscal pentru 2015 care ar fi pregătite de Guvern.

De asemenea, Ponta a dat asigurări că, în condițiile în care se va menține un guvern sprijinit de actuala coaliție, toate măsurile sociale pe care le-a anunțat Guvernul se vor aplica în 2015 fără să crească taxele. "Dacă rămâne guvernul actual, ca majoritate PSD-PC-UNPR-UDMR și partidul liberal al domnului Tăriceanu, vă garantez în această seară că în 2015 și 2016 avem, fără a mări niciun fel de taxe, banii necesari și pentru indexarea pensiilor și pentru toate celelalte măsurile sociale. Pentru premierul desemnat și sprijinit de această alianță da, garantez 100%. Dacă vine premierul lui Iohannis, nu garantez nimic", a mai spus premierul.

"La Ministerul de Finanțe se pregătește o modificare amplă a Codului Fiscal și au fost date, în spațiul public, exemple de creșteri de impozite și taxe. Se pare că impozitul pe teren va crește de opt ori, impozitul pe construcții și impozitul auto vor crește de trei ori", a afirmat Iohannis, duminică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria