Ponta: Eu l-aş graţia pe Gică Popescu

Ponta: Eu l-aş graţia pe Gică Popescu

Veste teribilă pentru Gică Popescu în închisoare / FOTO: www.cotidianul.ro

El a susţinut, la un post de televiziune, că preşedintele Traian Băsescu a decis să nu îl graţieze pe Becali din raţiuni strict politice şi fiindu-i frică de "talibanii construiţi de macoveişti".

Preşedintele Traian Băsescu a decis, vineri, neacordarea grațierii individuale lui George Becali ca urmare a analizării dosarului de grațiere a acestuia.

În luna februarie, preşedintele Băsescu a declarat că Ministerul Justiţiei, condus de "vărul premierului", Robert Cazanciuc, i-a trimis aviz negativ la cererea privind graţierea lui George Becali, şeful statului amintind că Victor Ponta spunea recent că l-ar graţia pe fostul europarlamentar.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
Finanţatorul Stelei a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.
În 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

În favoarea graţierii lui Gică Popescu s-au pronunţat mai multe personalităţi, dar şi oameni politici, printre care Valeriu Zgonea, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta, în nume personal, existând şi o petiţie on-line în acest sens.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...