Ponta, LOVITURĂ de graţie pentru PSD/De aici va începe LUPTA pentru PUTERE

Ponta, LOVITURĂ de graţie pentru PSD/De aici va începe LUPTA pentru PUTERE

Victor Ponta anunta amanarea Congresului si modificarea statutului PSD prin care penalii sa fie automat scosi din partid.

Victor Ponta a anuntat luni ca in luna martie se va intalni Consiliul National al PSD pentru a modifica stautul partidului si pentru a pregati un congres ulterior. Printre modificarile de statut anuntate de Ponta se numara stipularea unor incompatibilitati intre calitatea de membru PSD si implicarea in dosare penale, precum si separarea functiilor politice de cele administrative (exemplu - sefii de Consilii Judetene sa nu mai fie si sefi ai organizatiilor judetene). Reamintim ca anterior Ponta anuntase luna martie ca cea mai probabila pentru congresul PSD, pe fondul nemultumirilor din partid fata de pierderea alegerilor prezidentiale.

"In data de 20-21 martie, (va avea loc - n.red.) Consiliu National care sa dezbata in principal, pe parcursul a cel putin doua zile, sa dezbata agenda politica a PSD - agenda 2019, pentru ca PSD are nevoie, ca toate partidele din Romania, de o agenda pentru urmatorul ciclu electoral, 2015 - 2019, sa dezbata modificarile statutului PSD, modificari care sa faca cateva dintre acele ajustari la statut referitoare la situatiile de incompatibilitati intre functia publica si cea administrativa, situatia juridica a celor care se afla in stadii ale proceselor juridice sau penale, tot ceea ce tine de reforma noastra interna. Cu acea ocazie se va alege si presedintele ConsiliuluiNational, iar in cadrul Consiliului National vom dezbate pasii urmator dupa modificarea statului si stabilirea agendei politice, pasii urmatori pentru alegerea structurilor noastre de conducere si practic a anului 2016", a declarat liderul PSD.

Intrebat daca nu se va mai tine congresul PSD in luna martie, Ponta a raspuns: "In martie avem Consiliu National, iar Consiliul National, conform statului, dupa ce discuta agenda politica si a modificarilor la statut, va convova congresul".

"Voi propune prevederea in statut a consecintelor pe care oricare membru, inclusiv cei cu functii de conducere, le pot suferi in urma implicarii la diferite stadii ale unor procese civile sau penale. Adica sa nu mai decidem prin sedinte ci sa trecem foarte clar in statut ce se intampla cu o persoana, cu functia sa politica, administrativa si calitatea sa de membru de partid, in functie de stadiul procesului, daca e vorba de urmarire penala, arestare preventiva sau alte masuri preventive, daca e vorba de trimitere in judecata sau de condamanare. Sunt diverse stadii si trebuie sa avem niste efecte statutare directe", a declarat Victor Ponta, intrebat ce modificare de statut intrevede.

"Am vazut la colegii ca la colegii de la PNL conducerea se roaga de un senator. Eu nu vreau sa ne mai rugam de un senator sau de un deputat sa isi dea demisia. Vrem sa avem in statut. Ai fost arestat preventiv, cpndamnat, trimis in judecata, care sunt consecintele, referitoare lafunctiile politice, nu ne referim la functiile politice, ca nu poti sa dai afara un senator, un deputat, poti sa il dai afara din partid", a adaugat Ponta.

Liderul PSD a precizat ca in 30-31 ianuarie va avea loc Comitetul Executiv National si sedinta reunita a grupurilor parlamentare de la Senat si de la Camera Deputatilor pentru a stabili agenda politica a PSD in 2015 si actiunile parlamentare ale formatiunii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 De citit, de știut