Ponta, MINCIUNA anului: Sunt șanse în primăvară să ne apucăm de treabă la Comarnic-Brașov

Ponta, MINCIUNA anului: Sunt șanse în primăvară să ne apucăm de treabă la Comarnic-Brașov

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, că speră ca lucrările pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov să înceapă în primăvara lui 2015, iar în 2016 tronsonul să fie deschis circulației pe anumite segmente.

Prim-ministrul a precizat că, după afirmația președintelui Traian Băsescu: "Vedeți la Comarnic-Brașov că e corupție acolo, e dezastru", a solicitat Direcției Naționale Anticorupție (DNA) un răspuns în acest sens.

"Comarnic-Brașov este o poveste destul de lungă, a fost un proiect care a eșuat în 2004, după aceea în 2009. Sper și cred că nu va eșua și de această dată, dincolo de pariul meu personal, e bine pentru oameni, care se blochează în trafic (...) Până în 2016, se va putea circula pe anumite segmente, cu o singură condiție: la un moment, la învestirea în funcție a domnului ministru Rus, domnul președinte Băsescu a aruncat o vorbă — 'Vedeți la Comarnic-Brașov că e corupție acolo, e dezastru'. Noi lucrăm cu cele mai mari companii din Europa, a doua zi board-urile lor au spus: 'Opriți orice discuție, vrem să vedem unde e corupția, că a zis președintele țării că e corupție'. Eu am întrebat la DNA dacă e vreo sesizare, că dacă e vorba de corupție, totuși e un contract foarte mare, peste un miliard de euro, după care DNA, după o perioadă de timp, DNA mi-a răspuns că nu există așa ceva și a trebuit să o luăm de la capăt cumva cu discuțiile", a spus Ponta, într-o emisiune la România TV.

El a afirmat că va purta discuții despre realizarea de autostrăzi și cu președintele ales Klaus Iohannis.

"Vreau să discut și cu președintele Iohannis, care știu că are acest proiect pentru România absolut esențial, acela de a uni diversele regiuni ale țării prin autostrăzi. Proiectul Comarnic-Brașov nu se finanțează din fonduri europene. (...) În mandatul meu de prim-ministru, au fost inaugurați 260 de kilometri de autostradă, foarte puțin. M-am uitat în mandatul domnului Boc, vreo 100 de kilometri, la domnul Tăriceanu, 35 de kilometri, și la domnul Năstase, vreo 100 de kilometri. Acum s-a deschis Sibiu-Deva cu totul, se lucrează la Deva-Lugoj-Timișoara, se lucrează la Sebeș-Turda și avem toate celelalte licitații începute. Aici problema este legată de faptul că am avut mult timp programele blocate, avem un sistem de licitații foarte încet, orice licitație este contestată. (...) Sunt șanse în primăvară se ne apucăm de treabă la Comarnic-Brașov, dacă lăsăm războiul politic de-o parte", a mai spus șeful Executivului.

Miercuri, 25 iunie a.c., la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Ioan Rus în funcția de ministru al Transporturilor, președintele Traian Băsescu îl atenționa pe acesta că "merge într-un minister cu probleme".

"Acolo ar trebui sa fiți atent în mod deosebit la premisele de contractare a autostrăzii Comarnic — Brașov. Din informațiile mele, deja s-au produs acte de corupție. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile în cea mai mare parte din ele în doi ani, dar s-au găsit niște firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificați cu atenție lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului' i-a transmis Băsescu lui Rus, potrivit comunicatului de presă din 25 iunie, postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia