Ponta, MIZERIA de pe OBRAZUL României/ATAC FĂRĂ PRECEDENT la STATUL de DREPT

Ponta, MIZERIA de pe OBRAZUL României/ATAC FĂRĂ PRECEDENT la STATUL de DREPT

Delirul lui Victor Ponta în direct. Atac fără precedent la statul de drept. Practic, Ponta a spus, așa cum spune de două zile și Antena3, că DNA și procurorul de caz dau o lovitură de stat prin înlăturarea sa de la putere. S-a pus în spatele Marianei Rarinca. S-a pus în spatele propriului copil, din nou după ce l-a folosit și în situația când Băsescu a spus că a fost ofițer acoperit. Acum a supralicitat. I-a spus fiului său va fi arestat pentru că este prim-ministru!!! A invocat, aproape neverosimil, pe cei 7,4 milioane de la Referendum.

Am datoria de a da cateva explicatii tuturor cetatenilor tarii - ca prim-ministru care a servit timp de peste trei ani.

 Am o datorie speciala fata de partidele din coalitie / de parlamentarii care m-au votat / de cei 5.3 care m-au votat, dar si cei 6,3 care l-au votat pe Iohannis dar care asteapta masurile economice anuntate/ si fata de cei 7,4 milioane care au decis demiterea lui Traian Basescu si au fost umiliti si zdrobiti printr-o decizie abuziva luata de o mana de oameni.

 Nu ma lupt cu justitia / nu ma lupt cu institutii / ma consider nevinovat si voi merge in fata procurorului si a judecatorilor, voi prezenta toate datele pe care nu mi le-a cerut nimeni pana vineri. Voi contesta la procurorul ierarhic superior si la judecator ordonanta prin care sunt suspect fara a fi macar intrebat si voi respecta deciziile

 Nu sunt o victima - Mariana Rarinca si altii necunoscuti sunt victime, ca si sutele de romani audiati cu Biblia pe capota masinii sau cei care stau si acum in arest preventiv doar pentru ca au avut ghinionul sa intre intr-un sistem malaxor, care mai da si rateuri, dar nu poate accepta asta.

 Eu consider si gandesc ca acuzarea mea nu are legatura cu presupuse fapte din 2008-2009 si pentru care exista un dosar deschis in 2012, ci cu alte evenimente recente - cazul Rarinca, solicitarile si pozitiile Asociatiei judecatorilor, modificarile la anumite legi propuse in Parlament si votul din Senat in cazul Sova. Daca e asa, atunci asta nu este justitie - si nu cred ca, prin eliminarea mea, lucrurile de mai sus vor fi pur si simplu ingropate - nu se poate si nu e bine asa daca vrem sa traim intr-o tara libera!

Delirul, așa cum a fost el...

 Eu sunt un om puternic, am vazut si am participat la modul in care se exercita puterea. Nu intentionez sa ma jeluiesc si sa ma plang. Vreau sa-mi dovedesc nevinovatia mea si sa ajut la schimbarea acelor elemente care permit abuzurile si nedreptatile.

 Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului si a majoritatii parlamentare - conform tuturor definitiilor, schimbarea unui guvern altfel decat prin alegeri sau prin vot in parlament se numeste lovitura de stat.

 Si guvernul pe care il conduc si toate guvernele viitoare trebuie sa vina si plece din functie nu in urma actiunii unui procuror, ci prin vot democratic: alegeri si Parlament.

 Cazul meu: acum 7-8 ani nu eram in nicio pozitie de conducere si PSD era in opozitie. Pentru aceste fapte am fost acuzat politic de Monica Macovei in 2009, iar ulterior cercetat de ANAF-ul condus de Blejnar, de ANI si de Parchet - toti constatand ca nu este nimic ilegal.

 Nu fac justitie la televizor - voi merge la procuror si instanta de fiecare data pentru a-mi prezenta punctul de vedere/ dar trebuie sa raspund public la ce a aparut in public - oficial sau pe surse.

 Foarte pe scurt, voi arata ce elemente aduc eu in atentia publica (deoarece pana acum nu mi le-a cerut nimeni):

 Nu am fost niciodata asociat in cabinetul Sova - cele 17 fapte de fals sunt aici (17 fapte doar pentru presa, juristii stiu ca daca impusti cu 17 gloante nu sunt 17 crime) - le voi preda marti procurorului. Au fost emise si platite in baza unui contract legal inregistrat. Platile, de 2000 euro, s-au facut doar prin banca, toate au fost trecute in contabilitate si am platit toate taxele si impozitele!

Toti avocatii din Romania procedeaza asa.

 Nu exista acte false. Chiar si procurorul spune ca sunt prescrise din 2013!

Acuzatia de evaziune fiscala in care am fost acuzat ca sunt complice: nu faceam eu contabilitatea la societatea lor! Am fost controlat de ANAF in 2011 si concluzia a fost ca e totul legal. In cinci ani, obligatiile fiscale se prescriu, dar eu am platit oricum toate taxele. 

Acuzatia de spalare de bani: banii erau primiti legal si i-am folosit doar prin banca si cu documente fiscale. Am cumparat doua apartamente de doua camere in 2006, in valoare totala de 900 mii lei (De la firma lui Sova am primit in 2007 - 50 mii si, in 2008, 130 mii lei)! 

Voi prezenta toate aceste elemente in fata procurorului si in cadrul contestatiei la procurorul superior si la judecator. Sunt convins ca, daca eram intrebat inainte, era imposibil de inceput urmarirea penala!

Ajungem la partea politica:

Am spus si cred ca un ministru sau premier despre care sunt indicii temeinice ca isi foloseste functia pentru a incalca legea penala si se incepe urmarirea penala nu poate continua sa ramana!

Dar din ceea ce v-am prezentat rezulta clar ca acuzatiile sunt evident speculative si netemeinice. Ele doar dovedesc ca am ajuns la momentul in care toti cetatenii putem fi suspecti fara macar a fi intrebati inainte de asta! La momentul in care faptul ca nu suntem inca cercetati inseamna ca inca nu ne-a venit randul pe lista!

Am convingerea ca ordonanta de joi este doar o reactie de razbunare asupra mea pentru votul de marti din Senat - dar Justitia nu inseamna razbunare pentru decizii politice!

Ne aflam intr-un moment extrem de grav pentru societatea noastra. Sunt lideri de opinie si oameni politici care doresc efectiv eliminarea Parlamentului dintre puterile statului, si acum si a Guvernului.  Autoritatile locale au fost deja masacrate si terorizate. Cred ca Romania are nevoie de procurori independenti si eficienti, asa cum are nevoie de ofiteri de informatii vigilenti - dar niciunul nu poate sa inlocuiasca Parlamentul, Guvernul si alesii locali, pentru ca aceasta ar fi o dictatura.

Am vorbit cu presedintele Iohannis, caruia i-am prezentat informatiile pe care le detin despre sistemul pe care l-a mostenit si pe care trebuie sa-l imbunatateasca in mandatul sau. Sper sa o faca!

Respect opiniile politice legate de demisia mea, dar haideti sa nu fim ipocriti. Iohannis a candidat trimis in judecata la Iccj, Basescu s-a adapostit zece ani de dosarele penale prin functia ocupata si iubeste Justitia doar cand nu o cerceteaza pe Elena Udrea. Acum face proteste cu PMP, dar sunt aceiasi oameni care in cazul Udrea spuneau ca DNA si SRI fac abuzuri! Despre PNL imi este mie jena sa vorbesc, cu Predoiu cercetat in Gala Bute si tinut in suspensie, cu Atanasiu care a semnat contractele cu Sova la Turceni si Rovinari si cu Gorghiu la Electrica.

Demisia ar fi cel mai simplu lucru pentru mine si familia mea /  dar schimbarea guvernului prin decizia unui procuror este un precedent de gravitate majora si eu nu pot sa fiu complice la asa ceva! Am avut o discutie cu fiul meu de 12 ani in care a trebuit sa ii explic ca s-ar putea sa ajung in inchisoare din cauza ca sunt prim ministru si am opinii politice diferite de niste oameni. 

Criza politica ar fi tocmai o demisie, fara niciun plan national de asigurare a stabilitatii noastre - inseamna ca proiecte fundamentale, precum Codul fiscal, legea salarizarii, fondurile europene si Master-plan-ul de transport, acordul cu FMI si CE, sau legile electorale - se vor amana pe termen nedefinit din moment ce nu exista o alta majoritate functionala.

Voi merge in fata Parlamentului la motiunea de cenzura. Daca trece, este clar ca demisionez si trebuie sa facem alegeri anticipate. Daca nu, voi finaliza aceste proiecte si voi discuta apoi cu colegii de coalitie, cu Presedintele tarii si cu opozitia actuala care sunt pasii urmatori.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina