Ponta repetă figura cu ,,Marţea neagră''. Va fugi din ţară când va fi adoptată ,,Ordonanţa Traseiştilor''/Băsescu tace. De ce?

Ponta repetă figura cu ,,Marţea neagră''. Va fugi din ţară când va fi adoptată ,,Ordonanţa Traseiştilor''/Băsescu tace. De ce?

Laşitatea şi frica de DNA, de care oricum nu va scăpa, îl fac pe Ponta să fie iar fugit din ţară la adoptarea încă unui act controversat care calcă în picioare normele democratice. I-a pus în cârcă lui Dragnea adoptarea  ,,Ordonanţei Traseiştilor''

În pofida tuturor protestelor şi a evidentei încălcări a oricăror norme democratice. Ordonanța de urgență urmează a fi adoptată până la sfârșitul săptămânii în cadrul unei ședințe speciale a Guvernului – cel mai probabil vineri, susțin surse social-democrate pentru comisarul.ro

OUG-ul va fi însă promovat de Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației și le va oferi aleșilor locali o perioadă de c.ca 2-3 săptămâni în care să aleagă la ce partid doresc să se reînscrie ca membri.

Deşi toţi bat câmpii despre migraţia primarilor, adevărata miză a acestei Ordonanţe sunt consilierii judeţeni, municipali şi comunali. La acest moment, PSD a pierdut, începând cu Bucureştiul, majoritatea în multe consilii judeţene şi în consiliile locale ale multor mari municipii din fiefuri tradiţional pesediste.

 Victor Ponta nu își va asuma el însuși emiterea acestui act normativ ci o va face prin mâna vicepremierului Liviu Dragnea, cel care ar urma să prezideze ședința de guvern în lipsa premierului care fi în excursie la Ankara la festivitățile de preluare a funcției de președinte al Turciei de către Recep Tayip Erdogan.

PNL și PDL au anunțat deja că în cazul în care Guvernul va emite actul normativ vor formula plângeri penale individuale și vor ataca OUG-ul în contencios administrativ pentru a-l suspenda și apoi vor ridica excepția de neconstituționalitate în cadrul procesului şi vor sesiza toate ambasadele străine la București și vor formula o plângere și la Comisia de la Veneția.

Deja șeful PPE, Joseph Daul, a avertizat Guvernul Ponta că ceea ce pregătește “e nepotrivit” cu puțin timp înaintea alegerilor prezidențiale.

Sigurul personaj care tace deja suspect în legătură cu acest nou moment gri din istoria democratică a României este Traian Băsescu. De ce, oare?

ACL a sesizat ambasadele UE si SUA 

Liderii grupurilor parlamentare ale Alianței Creștin – Liberale din Camera Deputaților și Senat au înaintat o scrisoare ambasadelor statelor Uniunii Europene și ambasadei SUA prin care denunță intenția Guvernului Ponta de a legaliza pentru o scurtă perioadă migrația politică a aleșilor locali.

“Considerăm că astfel Ponta și PSD pregătesc fraudarea alegerilor prezidențiale și pun în pericol imaginea externă a României ca stat democratic, în care șansele sunt egale între competitori. Am subliniat faptul că prin înregimentarea politică a aleșilor locali ai opoziției în PSD și sateliții săi se creează în mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Asupra primarilor și consilierilor PNL și PDL se fac presiuni din partea PSD pentru a trece în barca puterii după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență ce va consfinți migrația politică. Aceste presiuni vor fi dublate de alocări de fonduri în luna septembrie, pentru a accentua migrația politică.

Am amintit partenerilor europeni și americani că, urmărind același obiectiv al fraudării alegerilor, Guvernul PSD, al cărui premier este și candidat, a emis o altă ordonanță de urgentă prin care modifică, înaintea campaniei electorale, o lege organică pentru a încuraja turismul electoral și votul multiplu.

Suntem convinși că preocuparea constantă a Guvernului SUA și a Uniunii Europene pentru întărirea statului de drept în România și respectarea valorilor democratice, inclusiv prin garantarea unor alegeri libere, va putea contribui și de această dată la împiedicarea unui comportament abuziv deosebit de grav al PSD, ce va deschide calea fraudării alegerilor prezidențiale din noiembrie”, explica reprezentantii ACL intr-un comunicat de presa semnat de liderii de deputatii Tinel Gheorghe (PDL) si George Sutaru (PNL).


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia