Ponta spune că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, dar nu poate promite o creştere

Ponta spune că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, dar nu poate promite o creştere

Ponta spune că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, dar nu poate promite o creştere / FOTO: www.enational.ro

"Salariile nu vor fi tăiate, dar nu pot promite o creştere", a spus Ponta la un post de televiziune. Referindu-se la noua Lege a salarizării unitare, prezentată de către ministrul Muncii în interviul acordat MEDIAFAX, şeful Guvernului a arătat că va susţine legea dacă va fi redus decalajul dintre cel mai mare şi cel mai mic salariu şi a amintit că a propus în acest sens o diferenţă de 1 la 7 între cele două valori.

Premierul a reluat totodată ideea reducerii acestei diferenţe prin introducerea unei taxe de solidaritate asupra veniturilor care depăşesc un anumit nivel.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că în 2015 ar putea fi mărită pensia cu cel puţin 4% şi cel mult 4,4%, salariul minim va creşte la 900 lei din 1 iulie şi ar trebui să ajungă la 1.200 în 2016, iar o nouă Lege a salarizării unitare ar putea fi aplicabilă din 2015.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...