Ponta, ţi-a murit vitejia? De ce nu recunoşti că tu eşti păpuşa care face frumos la generali?

Ponta, ţi-a murit vitejia? De ce nu recunoşti că tu eşti păpuşa care face frumos la generali?

Victor Ponta tace. Nu întâmplător.  Ponta a fost întrebat miercuri la briefingul susținut după ședința de Guvern despre afirmația făcută de președintele Traian Băsescu despre faptul că unii dintre candidații la prezidențiale au fost sau sunt „ofițeri acoperiți”.

În momentul când a auzit întrebarea , Victor Ponta a reacționat imediat, semn că se aștepta la întrebare: „Dați-mi voie, să nu folosim Guvernul României pentru bârfe. Ştiţi, este o instituţie serioasă asta, am un respect foarte mare”.

De altfel, că Ponta nu dorea să comenteze afirmația șefului statului reiese și din faptul că el i-a avertizat încă de la începutul briefingului pe jurnaliști că „îi va dezamăgi” dacă vor pune întrebări care n-au legătură cu „temele guvernamentale”.

Toţi ceilalţi candidaţi au vorbit deschis şi au negat vreo legătură cu spusele lui Băsescu despre ofiţerii acoperiţi. De la Macovei până la Iohannis. Că despre Lenuţa...

Numai Victor Ponta tace vinovat. Sursele noastre din anturajul lui Ioan Talpeş, duşmanul de moarte al lui Adrian Năstase şi al generalului de securitate Constantin Silinescu, spun că Victor Ponta este personajul. El este cel vizat de Traian Băsescu. O ştie şi Liviu Dragnea. Cel care l-a convins pe Băsescu să nu facă publică informaţia după Referendumul din 2012. Când ţara fierbea şi deschiderea subiectului ar fi dus la anarhie. Acelaşi Dragnea care s-a făcut garantul încheierii Pactului de Coabitare după alegerile parlamentare din decembrie 2012. Tot pentru a se câştiga timp, pentru a se găsi o soluţie.

Din păcate pentru Dragnea, el este prea mic pentru cei care îl păpuşează pe Victor Ponta. Ei joacă până la ultima carte. Până şi bătrâna hoaşcă securistă Dan Voiculescu a fost dus de nas şi antrenat într-un joc în care i s-a creat iluzia că el e măgăreaţa care trage căruţa. Însă, împreună cu turma sa de lingăi, n-a fost decât papiţoiul unora care nu l-au înghiţit niciodată. Un ţărănoi lacom. Cum îl caracterizează ei.

Ne oprim aici. Însă doar pentru azi. Acest Ponta, despre care noi ne bătem gura de aproape 4 luni, este doar o păpuşă. O păpuşă care face frumos la nişte generali. Care au visat mereu să conducă ţara. Măcar la bătrâneţe.

Şi încă un amănunt. Vă punem filmuleţul cu MTO. Un asemenea complex al unui om faţă de alt om, cum are Ponta faţă de Băsescu, rar se poate vedea. V-aţi întrebat de ce oare?

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…