Predoiu, despre iniţiativa lui Dragnea: "O ticăloşie politică. O încălcare flagrantă a votului"

Predoiu, despre iniţiativa lui Dragnea: "O ticăloşie politică. O încălcare flagrantă a votului"

„Vrea ordonanţă de urgenţă prin care să fure primarii altor partide, lăsându-i “să opteze” pentru PSD fără să-şi piardă mandatul, invocând ipocrit nevoia de stabilitate în comunităţile locale. Acest act normativ ar surveni unor practici pe care deja PSD şi UNPR le desfăşoară în provincie, fac presiuni asupra primarilor PDL şi PNL pentru a se înscrie în Asociaţia UNPR”, spune Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL arată că o asemenea iniţiativă ar fi o „încălcare flagrantă a votului cetăţenilor şi o pervertire a voinţei lor politice.”

„Ne îndreptăm cu paşi rapizi către o democraţie “originală” administrată de semidocţi preţiosi cu titluri şi averi fabuloase”, încheie Cătălin Predoiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, scrie Mediafax.

Dragnea a spus, într-o conferinţă de presă, că, cel puţin în ultima lună, a primit foarte multe solicitări de la primari din ţară, de la consilieri locali, judeţeni, preşedinţi de consilii judeţene, care i-au semnalat că există o problemă determinată de instabilitate în administraţia locală, generată de apariţia noilor partide.

”Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide - PMP, PLR, ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene”, a spus vicepremierul.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...