''Premierul'' Predoiu iese din UMBRĂ și intră în ... BEZNĂ!

''Premierul'' Predoiu iese din UMBRĂ și intră în ... BEZNĂ!

Iata ca „tanara speranta” a liberalismului, Catalin Predoiu, aproape ca a constientizat si el marea performanta pe care tocmai este pe cale sa o indeplineasca. Si anume sa alerge de unul singur, din partea Partidului National Liberal, in cursa pentru Palatul Victoria si sa iasa, totusi, pe locul doi, atunci cand noul PNL va intra la guvernare. 

Cert este ca, dupa cum iese din informatiile intrate in posesia noastra, nici macar Predoiu insusi nu-si mai face sperante ca el va fi alesul, astfel ca, dupa ce atata vreme a preferat sa se complaca in pozitia de premier din umbra, acum a inceput sa recunoasca faptul ca a ajuns sa orbecaie de unul singur prin bezna politicii. Totul dupa ce vechii pedelisti au fost scosi din tatani de pasivitatea „premierului” lor, care nu scoate nicio vorbulita, fie ea cat de poticnita, atunci cand gruparea condusa de Teodor Atanasiu ii executa pe banda rulanta pe oamenii sustinuti de Vasile Blaga.

Regreta SIE 

Pe vremea cand Klaus Iohannis parea inca „locomotiva” care va trage dupa el noul PNL la guvernare, lui Catalin Predoiu i s-a facut propunerea de a prelua sefia Serviciului de Informatii Externe. Miscare interesanta cel putin din punct de vedere al faptului ca, astfel, SIE ar fi fost condus de „Predoiu la patrat”, conducatorul de facto al Serviciului, de atata amar de vreme, fiind, bineinteles, generalul Silviu Predoiu. Era vorba despre un fel de premiu de consolare pentru Catalin Predoiu, cel pe care, in ciuda tuturor asigurarilor publice date, Klaus Iohannis nu-l agreeaza sub nicio forma pentru a conduce „guvernul meu”. Numai ca, simtindu-se pe cai mari, Catalin Predoiu a refuzat acel post caldut si linistit, permitandu-i astfel lui Mihai Razvan Ungureanu sa-si reia circuitele turistice prin cele mai fitoase locatii de pe mapamond, din calitatea oficiala de sef al spionilor romani. Insa uite ca nu a trecut chiar atat de multa vreme si Catalin Predoiu pare sa regrete deja ca a ales „cioara” de pe gardul Palatului Victoria in locul „vrabiei” de la SIE.

Acuzat de pasivitate 

Dupa cum sustin sursele noastre, in ultimele zile, mai multi oameni de incredere ai lui Catalin Predoiu, inclusiv „aripa” din sistem care l-a sprijinit pana acum,  dar si politicieni versati din vechiul PDL i-au reprosat „premierului din umbra” pasivitatea extrema a acestuia. Iar iuresul pare sa fi fost declansat de un nou val de „executii” a unor cadre din pepiniera vechiului PDL, care, desi sustinuti puternic de catre Vasile Blaga, au pierdut cursa interna din noul PNL pentru desemnarea pe diverse functii. Insa pentru ca umilinta sa fie si mai mare, in locul tuturor acestora au fost nominalizati in schimb numai oameni de casa ai liderului liberal Teodor Atanasiu. Iar cei astfel eliminati de pe listele comune ale PNL-ului pentru tot felul de posturi i-au reprosat lui Catalin Predoiu tocmai faptul ca acesta nu a catadicsit sa-i faca nici cea mai mica opozitie, nici macar asa, de fatada, lui „Tase” Atanasiu. Spre surprinderea acestora, Predoiu nu doar ca nu a avut barem o rabufnire de orgoliu, dar a ridicat resemnat din umeri, recunoscand practic ca el unul nu are cu ce sa-i ajute, pentru ca oricum vechii liberali nu-l vor lasa sa preia sefia Guvernului. Asa ca degeaba DNA l-a trimis pe Victor Ponta in judecata, pentru ca Predoiu nu mai vrea sa fie nici macar premier din umbra, asa ca nici nu se pune problema de un sef al guvernului pe bune.  Cătălin TACHE


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa