Președintele CCR ȘOCHEAZĂ/VOTUL trebuie RELUAT! Șova n-a SCĂPAT!

Președintele CCR ȘOCHEAZĂ/VOTUL trebuie RELUAT! Șova n-a SCĂPAT!

Președintele Curții Constituționale a declarat în această dimineață că votul pe cererea DNA de arestare a lui Dan Șova ar trebui reluat dacă hotărârea publicată miercuri în Monitorul Oficial va fi declarată neconstituțională. "Se reia votul și se face o altă hotărâre", a spus Augustin Zegrean, întrebat de jurnaliști ce s-ar întampla dacă se dovedește că hotărârea este neconstituțională. 

PNL are pregătită contestaţia pe care o va depune la Curtea Constituţională

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Şova, aprobată în Biroul Permanent, a fost publicată miercuri seara în Monitorul Oficial. Articolul acestei hotărâri prevede că se "constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă" a senatorului Dan Şova.

Preşedintele comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc a anunţat, miercuri, că PNL are pregătită contestaţia pe care o va depune la Curtea Constituţională, imediat după ce hotărârea Senatului privind votul în cazul Dan Şova va fi publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele comisiei juridice a precizat că, în opinia sa, Biroul Permanent a decis ”în mod eronat” să mandateze pe preşedintele Senatului să semneze proiectul de hotărâre al comisiei juridice.

El a precizat că hotărârea privind votul din 25 martie se află menţionată şi în stenograma şedinţei în care s-a decis respingerea cererii DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova şi că ceea ce trebuia Senatul să facă era ca, prin intermediul Departamentului legislativ, să redacteze acea hotărâre, care mai apoi să fie semnată de Călin Popescu Tăriceanu şi trimisă la Monitorul Oficial.

”Aşteptăm ca hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial şi Curtea va decide”, a spus Cătălin Boboc.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”