Președintele Iohannis a ajuns la Chișinău, unde urmează să se întâlnească cu omologul său și cu noul premier moldovean

Președintele Iohannis a ajuns la Chișinău, unde urmează să se întâlnească cu omologul său și cu noul premier moldovean

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a ajuns marți la Chișinău, unde efectuează până miercuri o vizită oficială.

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

* Iohannis: Merg la Chișinău cu mesajul că România sprijină Republica Moldova și își dorește un parcurs european al acestei țări

Șeful statului se va întâlni cu omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, iar miercuri cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, și cu lideri ai principalelor partide.

Președintele Iohannis va avea convorbiri tete-a-tete cu Nicolae Timofti și cu participarea celor două delegații la reședința de stat. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă. De asemenea, președintele Republicii Moldova va oferi un dineu oficial în onoarea președintelui român la Combinatul de vinuri "Cricova".

Șeful statului va avea convorbiri și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

Miercuri, președintele Iohannis va avea întrevederi cu președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, cu președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, cu președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, și convorbiri cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

El va participa și la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul "Ștefan cel Mare și Sfânt" și va vizita Universitatea de Stat din Moldova, unde va susține o alocuțiune în fața studenților.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului în deplasarea externă fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Leonard Orban, Lazăr Comănescu, George Scutaru, Andrei Muraru, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Daniel Ioniță.

Inițial, președintele Klaus Iohannis trebuia să efectueze vizita în Republica Moldova în 22-23 ianuarie, însă a fost amânată până după validarea unui guvern la Chișinău.

AGERPRES/(editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?