Președintele Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan

Președintele Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri la Palatul Cotroceni pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită oficială în România.

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, i-au primit pe omologul său turc și pe soția acestuia.

Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state, președintele Recep Tayyip Erdogan a dat onorul Regimentului de Gardă și Protocol.

Din delegația președintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, secretarul de stat în MAE George Ciamba și consilierii prezidențiali Lazăr Comănescu, Ion Oprișor, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, Tatiana Niculescu-Bran, Andrei Muraru și Laurențiu Ștefan.

Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu participarea membrilor delegațiilor, urmând ca apoi să susțină declarații de presă.

La finalul zilei, președintele Klaus Iohannis și soția sa vor oferi un dineu oficial în onoarea președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, și a soției sale, Emine Erdogan.

Președintele Turciei va avea întâlniri și cu premierul Victor Ponta și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea.

AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”