Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declaraţii de presă, de la ora 11.00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declaraţii de presă, de la ora 11.00

Principalele declaraţii ale preşedintelui PNL:

În convingerea noastră, un lucru grav sunt declaraţiile pe care domnul Ionel Blănculescu, consilier onorific al prim-ministrului le-a făcut în legătură cu mişcările de trupe în cadrul NATO. Faptul că a avut loc şi o şedinţă solemnă, spune că „am constatat că o fericire a cuprins patria“. Nu contest dreptul la opinie a cetăţeanului Ionel Blănculescu. Problema este că domnul Blănculescu deţine calitatea de consilier şi declaraţiile mi se par grave. Cerem lui Victor Ponta să-l elibereze pe domnul Blănculescu din calitatea de consilier.

Noi avem un guvern condus de Victor Ponta şi avem declaraţii ale domnului Ponta, prin care se reafirmă ataşamentul pentru parteneriatul strategic cu SUA, pentru sistemul NATO. Noi nu credem că instalaţiile militare pe care România le susţine nu au ca efect absenţa unor proiecte economice. Ele sunt de natură să stimuleze aceste proiecte economice. Domnul Blănculescu poate să creadă orice, nu o poate face în calitate de consilier al prim-ministrului. Aşteptăm o reacţie fermă a prim-ministrului. Îmi exprim mâhnirea că această recaţie nu a venit imediat.

Despre numirea şefului Armatei

A doua chestiune este legată de o iniţiativă semnată de Duşa şi Mocalcea, care aduce nişte modificări în ce priveşte sistemul de conducere al ministerului de Apărare. Pe scurt, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei va fi, conform acestei modificări legislative, urmează a fi numit direct de prim-ministru, până acum era numit de ministrul Apărării, cu avizul CSAT. De asemenea, Departamentul de Înzestrare al Armatei, care urmează a fi comasat şi cu cel de patrimoniu, era o direcţie generală, şi acesta condus - spune proiectul de lege - de un civil sau de un militar, urmează să fie şi conducătorul acestui departament numit direct de primul-ministru.

Dacă îmi aduc aminte că acelaşi domn Victor Ponta a modificat la Ministerul de Interne organizarea, modificare în urma căreia nu ministrul de Interne mai numeşte şeful DGIPI, ci primul-ministru direct. Dacă adaug la asta, vedem, domnul prim-ministru vrea să numească direct şi şeful Poliţiei Române, pe care să-l facă secretar de stat, ajung la două concluzii: unu, că domnul prim-ministru doreşte într-o măsură mai mare decât oricare alt prim-ministru de până acum să modifice legislaţia încât toată puterea în zone foarte speciale, cu serviciu de informaţii din Interne, serviciu de informaţii din Armată, înzestrarea din Armată, şeful Poliţiei să depindă direct de persoana primului ministru; doi, nu mai are încredere nici în propriii miniştri", a susţinut Antonescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /