Primarul Iohannis demisionează în 2 decembrie. ”Nu este o despărțire de sibieni”

Primarul Iohannis demisionează în 2 decembrie. ”Nu este o despărțire de sibieni”

Primarul Klaus Iohannis a anunțat că se desparte pe 2 decembrie de Primăria Sibiu, dar nu și de sibieni. 

Președintele ales al României a anunțat că va demisiona din funcția de primar al municipiului Sibiu cel mai probabil pe data de 2 decembrie, urmând ca tot atunci Consiliul Local să aleagă un primar interimar. "Sibiul înseamnă pentru mine «acasă», de aceea despărțirea de funcția de primar nu este o despărțire de sibieni", a spus președintele Klaus Iohannis pentru emisiunea Raluca și Răzvan.
După ce Consiliul Local Sibiu va lua act de demisia primarului se va desfășura procesul de alegere a unui primar interimar. Desemnarea se face din rândul consilierilor locali, iar edilul va fi ales cu majoritatea voturilor. Prefectul va lua act de demisia primarului și va înainta un ordin către Ministerului Administraţiei şi Internelor, care va propune Guvernului stabilirea datei desfăşurării alegerilor pentru un nou primar. 
Majoritatea actuală în Consiliul Local Sibiu este deținută de FDGR. Propunerea FDGR pentru a ocupa funcția de primar interimar este Astrid Fodor, această propunere fiind acceptată și de PNL Sibiu. ”Viitorul primar interimar se va alege dintre actualii consilieri locali. Majoritatea o are FDGR și cel mai probabil va fi propusă și alesă doamna Astrid Fodor. Când se va stabili data alegerilor, vom vedea, se va lua o hotărâre. Noi o susținem acum pe doamna Astrid Fodor în această perioadă de interimat”, a declarat pentru Turnul Sfatului copreședintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.
 
”Scorurile” primarului Iohannis
 
Klaus Iohannis a fost ales primar al Sibiului, pe 18 iunie 2000, obținând 69,18% din voturile valabil exprimate. În anul 2004 a fost reales primar cu 88,7% din voturi, obținând unul dintre cele mai mari scoruri din țară. La alegerile locale din 2008 a obținut un nou mandat de primar, întrunind 83,26% din voturi, iar la alegerile locale din 2012 a fost ales din nou primar cu 77,89% din voturi. Sursa turnulsfatului.ro
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...