Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, reţinut de DNA/Fata sa, Ema, a fost şi ea reţinută

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, reţinut de DNA/Fata sa, Ema, a fost şi ea reţinută

Primarul Pitestiului Tudor Pendiuc a fost retinut, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro, anunta Mediafax.

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost adus joi la sediul central al DNA, unde a fost audiat timp de mai multe ore de procurori intr-un dosar de coruptie.

Tudor Pendiuc este suspectat de DNA de savarsirea unor fapte de coruptie, si anume, abuz in serviciu si luare de mita, in legatura cu initierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de calatori in Pitesti, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit datelor de la dosar, mita in acest caz se ridica la 1 milion de euro.

Joi, in jurul orei 12.30, Pendiuc a fost adus cu o masina a Politiei, fiind insotit de trupe de mascati. El nu a dorit sa faca nici o declaratie.

El fusese escortat anterior la sediul Primariei Pitesti, pentru a asista la perchezitii, iar dupa mai putin de un sfert de ora a fost din nou urcat intr-o masina, care a plecat spre Capitala. La intrarea in sediul Primariei Pitesti, Pendiuc a sustinut ca nu stie pentru ce este cercetat. "Nu stiu, dar in stadiul actual de dezvoltare a Romaniei ne putem astepta la orice", a declarat primarul.

La sediul DNA a ajuns, in jurul orei 11.30, si fiica sa, care ar fi implicata in dosar, relata B1 TV.

Tudor Pendiuc a asistat anterior, timp de cateva ore, la perchezitiile efectuate de anchetatori la domiciliul sau din Pitesti.

Procurorii DNA au efectuat, joi, 18 perchezitii in Bucuresti si Arges, potrivit unor surse judiciare cercetarile vizand Primaria si pe edilul din Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), si mai multi oameni de afaceri, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice mai multor firme, la care procurorii fac perchezitii. Conform surselor citate de Agerpres, perchezitii au loc si la sediul Primariei din Pitesti, respectiv la cabinetul primarului si la cel al viceprimarului Cornel Constantin Ionica.

Unul dintre aceste contracte are legatura cu achizitiile facute de Regia de Transport Public Pitesti, privind cumpararea mai multor autobuze, potrivit Mediafax.

Prejudicul estimat de procurori in aceasta cauza ar fi de aproximativ un milion de euro.

"In cursul zilei de 06 noiembrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate 18 perchezitii domiciliare in locatii situate in municipiile Bucuresti, Pitesti si localitati invecinate acestora, dintre care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata in comunicatul DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din Romania. El a fost ales primar al municipiului Pitesti pentru prima data in anul 1992 si de atunci ocupa fara intrerupere aceasta functie, fiind reales de pitesteni la fiecare patru ani, scrie Mediafax.

Conform CV-ului postat pe site-ul Primariei Pitesti, Pendiuc este presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, membru in Comitetul Regiunilor de la Bruxelles si este si conferentiar universitar doctor la Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti.

Anul acesta, primarul Pitestiului a primit din partea Asociatiei Municipiilor din Romania "Trofeul de Excelenta pentru contributia adusa la dezvoltarea, modernizarea si eficientizarea administratiei publice din Romania".

In anul 2011, Tudor Pendiuc a fost decorat de catre presedintele Traian Basescu cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Ofiter.

In prezent Tudor Pendiuc conduce PSD Arges, dupa ce fostul presedinte al organizatiei judetene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…