Procurorii DNA ridică documente de la Ministerul Finanțelor/Teodorovici, VIZAT de ANCHETĂ

Procurorii DNA ridică documente de la Ministerul Finanțelor/Teodorovici, VIZAT de ANCHETĂ

Procurorii Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ridica miercuri documente de la Ministerul Finantelor Publice intr-un dosar care priveste Compania Nationala Loteria Romana, au declarat, pentru Hotnews, surse judiciare.

Ar fi vorba despre un raport al Corpului de Control privind activitatea Loteriei pe care procurorii l-au cerut Finantelor, dar care nu a ajuns la DNA.

Context:

DNA anuntase in octombrie 2014 ca face acte de urmarire penala cu privire la contractele incheiate de Loteria Romana. Procurorii au dispus la acel momentrealizat unui raport de constatare tehnico-stiintifica pentru evaluarea prejudiciului, se arata la acel moment intr-un raspuns al DNA transmis HotNews.ro, care a intrebat daca procurorii ancheteaza relatiile contractuale dintre Loteria Romana si Intralot.

Reamintim ca noi, la Comisarul.ro am aratat in mai multe randuri ca Guvernul Ponta nu doreste ca Loteria Romana sa renunte la contractele paguboase pe care le are cu firma greaca Intralot. De asemenea, Comisarul.ro a aratat cum favorizeaza Ministerul Finantelor firma Intralot pentru un nou acord cu Loteria Romana.

Iata cateva repere din relatia Loteriei Romane cu Intralot: 

*Ministrul finantelor publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat in luna iunie 2014 un ordin de ministru prin care mandateaza reprezentantii statului in AGA a Companiei Nationale "Loteria Romana" S.A. sa imputerniceasca Consiliul de Administratie si conducerea executiva a companiei sa inceapa negocierile pentru incheierea unui nou contract de asociere in participatie, pentru operarea unui nou sistem loteristic.

*Este vorba de un nou contract pentru servicii de loterie, precum 6/49, 5/40 si Joker, pe o perioada de 10 ani.

*Ofertantul favorit pare sa fie tot firma greceasca Intralot, aceeasi cu care Loteria a incheiat contracte si in 2003, tot pe zece ani, si care s-au dovedit paguboase pentru statul roman.

*Contractul a expirat anul trecut in decembrie. In mod normal, ar fi trebuit sa fie demarat un proces transparent de selectie a unui nou partener. Proces transparent nu a existat, insa au tot fost incheiate acte aditionale la vechiul contract.

*Este al doilea contract care va fi incheiat intr-un mod netransparent, dupa cel cu grupul austriac Novomatic cu care a fost semnat un parteneriat pe 15 ani in domeniul videoloteriei.

*Intamplator sau nu, grupul austriac Novomatic detine 5,07% din actiunile firmei grecesti Intralot. Contractul cu Novomatic a fost incheiat toamna 2013, cand ministrul finantelor era Daniel Chitoiu. Mentionam ca Ministerul Finantelor este actionarul Loteriei Romane.

vom reveni cu amanunte


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...