PROFEȚIA lui Băsescu s-a ÎMPLINIT după 10 ani: Marea Neagră, LAC RUSESC

PROFEȚIA lui Băsescu s-a ÎMPLINIT după 10 ani: Marea Neagră, LAC RUSESC

Profeția-avertisment a fostului președinte Traian Băsescu făcută acum 10 ani și criticată de propaganda pesedisto-securistă de la Antena3 în toată această perioadă, este confirmată acum, cu subiect și predicat, de un oficial militar american de cel mai înalt rang, Comandantul NATO din Europa, generalul Hodges.

AZI/Comandantul NATO din Europa, generalul Hodges: RUSIA poate BLOCA accesul în Marea Neagră 

Rusia poate bloca accesul navelor în Marea Neagră, avertizează generalul locotenent Ben Hodges, comandantul forţelor NATO din Europa.

Calea navigabilă dintre Marea Mediterană şi Marea Neagră trece prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, care sunt, oficial, controlate de Turcia. Dar imediat după intrarea în Marea Neagră accesul poate fi “interzis” de forţele ruseşti staţionate acum în Crimeea, a explicat generalul american Hodges.

Pe de altă parte, Rusia poate controla şi un sfert din Marea Mediterană, adică estul acesteia, cu ajutorul forţelor staţionate în Siria, mai ales cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană, a spus comandantul NATO.

Generalul Hodges a făcut aceste declaraţii într-un interviu televizat difuzat de site-ul Defense News.

În mod curent, în Marea Mediterană operează Flota a 6-a a Statelor Unite. Din cadrul acesteia se trimite, prin rotaţie, câte un distrugător în Marea Neagră, care participă la exerciţii navale împreună cu Turcia, Bulgaria, România şi Ucraina.

Pe de altă parte, comandantul NATO a afirmat că Rusia are capacitatea de a-şi deplasa forţele “foarte rapid”, acesta fiind lucrul care îl îngrijorează „cel mai mult”.

Acţiunile Rusiei, cum ar fi campania aeriană din Siria, “nu sunt cele ale unei naţiuni care vrea să fie un partener responsabil în comunitatea globală”, a susţinut comandantul NATO.

Acum 10 ani/Traian Băsescu, Marea Neagra, lac rusesc

In septembrie 2005, aflat in Statele Unite, presedintele Traian Basescu a sustinut un discurs la Universitatea Standford, in care a apreciat ca Federatia Rusa trateaza Marea Neagra ca pe un "lac rusesc", deoarece nu doreste internationalizarea problemelor din zona. Presedintele a propus si o serie de solutii pentru zona Marii Negre, anume internationalizarea acesteia, asa cum s-a intimplat cu Marea Mediterana, afirmind: "S-a vazut cum vecinii nostri puternici de la Marea Neagra au generat conflicte care apoi au fost inghetate, tot prin interventia lor". Seful statului roman a mai spus ca democratiile occidentale trebuie sa-si indrepte atentia asupra regiunii Marii Negre "pina nu este prea tirziu", pentru a evita repetarea unor situatii similare cu ceea ce s-a intimplat in Balcanii de Vest. Raspunzind unei intrebari referitoare la aprecierea sa ca autoritatile de la Moscova trateaza Marea Neagra ca pe un lac rusesc, presedintele Basescu a raspuns: "Eu nu fac afirmatii de acum. Marea Neagra este tratata ca un lac rusesc de sute de ani. Nu v-ati dat seama pina acum?".

NR. Restul sunt cuvinte...


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...