PSD îl vrea pe liberalul Victor Ciorbea Avocat al Poporului. Fostul premier şi-a dat demisia astăzi din Senat

PSD îl vrea pe liberalul Victor Ciorbea Avocat al Poporului. Fostul premier şi-a dat demisia astăzi din Senat

Victor Ciorbea şi-a prezentat marţi demisia din funcţie în plenul Senatului. „Vă mulţumesc dumneavoastră şi colegilor din Camera Deputaţilor care au făcut propunerea şi m-au votat în calitate de membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară. Pentru a preveni o stare de incompatibilitate, rog a se lua act că demisionez din funcţia de senator, ales în colegiul numărul 7 circumscripţia Bucureşti“, a spus Victor Ciorbea.

Plenul Parlamentului a aprobat săptămâna trecută numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în ASF, el obţinând 326 de voturi „pentru“ şi 16 „împotrivă“.

Legislaţia în vigoare prevede că parlamentarii din comisii să verifice toate aspectele privind criteriile de calificare ca membru al Consiliului ASF şi eventualele incompatibilităţi.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că democrat-liberalii sesizează miercuri Curtea Constituţională în privinţa numirii lui Victor Ciorbea la ASF, pe motiv că aceasta ar fi ilegală, încălcând Constituţia, Ciorbea neîndeplinind condiţiile prevăzute în lege pentru a ocupa această funcţie.

„PDL sesizează astăzi Curtea Constituţională cu privire la numirea ilegală a lui Victor Ciorbea la ASF, considerând că această numire este neconformă cu articolul 1 alineatele 3 şi 5 din Constituţie“, a aspus Paul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria