PSD, singurul partid unde poţi să fii şi ţigan şi BOU. Adică Mădălin Voicu

PSD, singurul partid unde poţi să fii şi ţigan şi BOU. Adică Mădălin Voicu

Cretinul de Mădălin Voicu a comis-o din nou.

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) a transmis, duminică, o sesizare CNCD despre faptul că deputatul PSD Mădălin Voicu a folosit într-un interviu expresia ”perciunaţi”, şi o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care cere să îşi precizeze public poziţia.

În sesizarea înaintată duminică către preşedintele CNCD Csaba Asztalos, şi semnată de Maximillian Marco Katz, director Fondator al MCA ROMANIA (Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, nr) se precizează că într-un cotidian central a fost publicat un articol cu următorul titlu: Mădălin Voicu, atac la FMI: "Eu înţeleg că finanţele mondiale sunt conduse de anumiţi perciunaţi, dar vreau să ştiu care e avantajul meu ca ţară".

Reprezentantul MCA precizează că ”expresia ”perciunaţi”este una dintre expresiile utilizate de antisemiţi atunci când fac referiri la evrei.”Noi nu avem nici un motiv să credem că domnul Mădălin Voicu a folosit expresia ”perciunaţi”în mod nevinovat şi altfel decât conform uzului ei tradiţional, explicat mai sus”, arată acesta.

El continuă: ”În acest context vă transmitem, prin acest mesaj deschis, repulsia şi revolta noastră faţă de astfel de manifestări antisemite care incită opinia publică şi care alimentează ideiile preconcepute despre evrei. În România secolului XXI numai persoane cu o totală lipsă de cultură, lipsă de respect de sine şi lipsă de respect faţă de societatea în care trăiesc pot să exprime astfel de opinii rasiste care denotă ignoranţă”.

MCA solicită preşedintelui CNCD să considere mesajul lor ”ca o sesizare pe care o înaintează acestei instituţii, împotriva lui Mădălin Voicu”.

Maximillian Marco Katz, a transmis, deasemenea, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cere să îşi exprime poziţia pe acest subiect.

”În ultima perioadă am sesizat libertatea cu care unii membri ai Partidului Social Democrat, lideri, emit opinii şi afişează comportamente care, din punctul nostru de vedere, amplifică sentimental conform căruia exprimarea opiniilor negaţioniste, rasiste şi anti-Semite este legitimă şi pe deplin tolerată”, se precizează în scrisoarea deschisă semnată de directorul Fondator al MCA ROMÂNIA ( Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, nr).

Acesta consideră că ”liderii partidelor politice care participă la conducerea României au datoria să se îngrijească de educaţia membrilor partidelor pe care le conduc , astfel încât aceştia să trateze cu respect şi cu responsabilitate subiecte precum minorităţile, Holocaustul, Holocaustul din România, antisemitismul şi rasismul”.

”Conducătorii partidelor politice care tratează cu indiferenţă ”derapajele” comise pe aceste teme devin complici la perpetuarea fenomenelor antisemite. Devine din ce în ce mai clar că în ciuda declaraţiilor politice emise, cu consistenţă, de oficiali românii, pe arena internaţională, lipsa educaţiei adecvate, pe temele menţionate mai sus, se face simţită din ce în ce mai mult”, a spus reprezentantul MCA.

Maximilian Marco Katz solicită Guvernului României să se îngrijească de adoptarea Legii 107/2006 în forma ei modificată. ”De asemenea vă solicităm să ne comunicaţi pozitia dumneavoastră faţă de modul de exprimare antisemit al domnului Mădalin Voicu, membru PSD”, îi cere acesta premierului Victor Ponta, scrie mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...