Publicul PSD de la Antena3 începe să se mute la RTV

Publicul PSD de la Antena3 începe să se mute la RTV

Ultra-fidelizarea publicului începe să se întoarcă împotriva intereselor sale de afaceri pentru Antena3. Ultimele măsurători indică un fenomen mai mult decât îngrijorător. Cei care se uită la Antena3 ar vota mai degrabă cu postul sau cu un reprezentant al postului, neimplicat politic, decât cu un politician propus de Antena3. Acest fenomen şi-a făcut simţită prezenţa cu prilejul alegerilor pentru Parlamentul European. Când candidatul susţinut de Antena3, actorul Mircea Diaconu, a obţinut, din postura de candidat independent, un scor incredibil. Deşi iniţial s-a crezut că procentele lui Diaconu se datorează, în mare parte, excesului de zel al liderilor locali ai PSD, care şi-au îndeplinit cu asupra de măsură angajamentele de partid, măsurătorile din teren ulterioare au demonstrat altceva. Cei de la Antena3 dau vina pe Ghiţă că foloseşte aceiaşi invitaţi, copiind, în acest fel, mesajele şi bulversând publicul. Din acest punct de vedere, fenomenul pare ireversibil, procentele celor care nu pot să precizeze clar la care dintre cele două posturi, cu precizie, au auzit despre un anume eveniment, au crescut mai mult decât semnificativ. Să nu mai vorbim că, pe acest fond, publicul pesedist de la Antena3 se mută, cu multă rapiditate în ultimul timp, la televiziunea lui Ghiţă. Cel mai evident a fost acest lucru cu prilejul eliberării condiţionate a infractorului Adrian Năstase. Conform măsurătorilor de audienţă  a posturilor care au difuzat declarațiile lui Adrian Năstase, prezentate de paginademedia.ro, în intervalul 19.10 – 19.30, la nivel naţional, Antena3 a fost urmărită de 526.000 de persoane, cu un rating de 2,8 şi un share de 9,6. Acelaşi eveniment a fost urmărit la RTV de 265.000 de persoane, cu un rating de 1,4 şi un share de 4,8. Practic, la o ştire exclusiv marca PSD, Ghiţă TV a fost la jumătatea Antenei3. Lucru care n-a trecut neobservat de specialiştii de marketing politic din tabăra lui Ponta. În mod obişnuit, audienţa Antena3 este de 4 ori mai mare decât a RTV.

Însă ultra-fidelizarea publicului îi ajută pe cei de la Antena3 ca o centură de castitate împotriva atacurilor mârşave la care s-ar putea deda atât ,,prietenul'' Ponta cât şi duşmanul făţiş Ghiţă. Care, inclusiv la Tulcea se lăuda, deşi nu-l întreba nimeni, că va prelua Antena3, pe doi lei, în cel mult 3 luni. Ponta este mult mai rezervat şi se teme să facă aprecieri în locuri de unde ele ar putea ajunge la urechile lui Gâdea şi asociaţii. E conştienta că Antena3 nu-i mai poate aduce electorat. Însă întoarcerea zombilor antenei împotriva sa ar însemna dezastru...

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria