RĂZBOI TOTAL în PSD/Dâncu, ATAC la Ponta. Așteaptă DEMISIA de la Guvern

RĂZBOI TOTAL în PSD/Dâncu, ATAC la Ponta. Așteaptă DEMISIA de la Guvern

Sociologul Vasile Dâncu, fost membru PSD, spune că PSD ar trebui să discute în interiorul partidului despre o conducere interimară, după autosuspendarea de la conducere a lui Victor Ponta. „A lăsa o troică, prin vocea președintelui, nu cred că este chiar foarte democratic”, a declarat la Digi24 Vasile Dâncu.

El spune că nu este surprins de decizia lui Victor Ponta, se aștepta mai demult la această mișcare. „Am spus mai demult într-un interviu că PSD ar trebui să taie coada câinelui, iar Victor Ponta a fost destul de supărat, a transmis unor prieteni de-ai mei că am greșit total față de el și față de ceilalți”, a povestit Vasile Dâncu.

„E un gest normal. Sigur, opoziția așteaptă să-și dea demisia de la guvern, ca să fie înlocuit cu un guvern de opoziție, dar și acest gest este unul corect. Guvernul, până la urmă, se înnoiește din patru în patru ani, cel puțin. Pe Ponta l-a adus acolo partidul și pentru el partidul este important, nu este ilicit să fie important partidul pentru tine, mai ales când ești președinte”, a punctat sociologul.

Întrebat de ce nu demisionează Victor Ponta și din funcția de premier, pentru a proteja imaginea României, Vasile Dâncu spune că este alegerea lui Victor Ponta. Acesta vrea să respecte niște hotărâri foarte strict, nu vrea să facă probabil niște cadouri colegilor lui din politică.

„Se ridică alte probleme, care sunt mai importante”, a subliniat Vasile Dâncu. „Dacă Victor Ponta a făcut acest gest pentru partid, atunci ar trebui probabil să meargă un pic mai departe: să discute în interiorul partidului o soluție de conducere interimară. El, în timp ce era în Turcia, a lăsat pe cineva, într-o perioadă scurtă, ca înlocuitor, pe dna Rovana Plumb. Va trebui probabil ca această chestiune să fie discutată în CPEx, într-o adunare măcar a președinților organizațiilor județene. Aceasta nu e o decizie pe care o lași așa, singur, autocratic, și cred că ar trebui să meargă mai departe și să fie aleasă o conducere interimară. Cred că aceasta ar trebui să fie aleasă. A lăsa o troică, prin vocea președintelui, nu cred că este chiar foarte democratic, cred că ar trebui să lase o structură interimară mai legitimă”, a arătat Vasile Dâncu.

El este de părere că dacă justiția va întârzia clarificarea cazului Victor Ponta, ar putea dura și data convocării Congresului. „Se vorbește că ar putea să fie în noiembrie, dar nu este foarte sigur. Având în vedere că sunt alegeri în 2016, în primăvara lui 2016, alegeri locale, cred că ar trebui grăbită această organizare”, spune Vasile Dâncu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa