Regele Bugetarilor, Daniel, REACȚIE DE SECURIST la întrebările presei

Regele Bugetarilor, Daniel, REACȚIE DE SECURIST la întrebările presei

Patriarhul Daniel a avut marti o reactie nervoasa la intrebarile presei, careia i-a reprosat o "atitudine ostila" fata de Biserica. Patriarhul, care participa la slujba de inmormantare a femeii de serviciu care si-a pierdut viata in clubul Colectiv, a replicat ziaristilor ca nu pot invata ei Biserica "ce rol are".

"Gata, hai, gata ... nuuu, nu mai judecam acuma, am spus sa nu mai judecam pe nimeni, numai sa ne rugam pentru ei", a fost prima reactie a inaltului prelat, intrebat cum vede criticile legate de absenta bisericii din spatiul public in ceea ce priveste tragedia din clubul Colectiv.

Patriarhul Daniel a plecat spre masina sa, inconjurat de preoti si de ziaristi, comentand:

"Daca te duci, zice ca de ce vin preotii, daca nu vin, de ce nu vin. Asta este atitudinea ostila fata de biserica, notati. Nu invatati dvs Biserica ce rol are ea. Invatati mai bine ce e credinta ortodoxa. Asta este". 

Spre deosebire de Mercedesul negru cu care se deplasa de obicei, Patriarhul Daniel a venit la inmormantarea de marti cu un van Volkswagen.

Van-ul care a apărut filmat recent că mergea cu antemergător...

În ultimele, Biserica Ortodoxa a fost aspru criticata de catre opinia publica pentru neimplicarea sa in sustinerea victimelor si a rudelor celor afectati in urma incendiului din Clubul Colectiv. Ieri, purtatorul de cuvant al BOR, Constantin Stoica, a afirmat la un post de televiziune faptul ca preotii s-au rugat in biserici si ca ei „nu vin daca nu sunt invitati”. Cuvintele sale au creat o vie reactie in mediul online, multe persoane afirmandu-si deacordul fata de atitudinea nepasatoare a clerului ortodox, cu atat mai mult cu cat prima fata bisericeasca sosita la locul tragediei a fost episcopul romano-catolic Ioan Robu.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro