Regele TEXTILISTELOR şi-a pierdut MANDATUL

Regele TEXTILISTELOR şi-a pierdut MANDATUL

Regele neîncoronat al textilistelor, acum deputat PNL, fostul prim ministru al României, Petre Roman, şi-a pierdut mandatul de parlamentar. Roman a contestat prea târziu raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil.

Agentia Nationala de Integritate solicita "aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare de functia" de deputat a lui petre Roman, dupa ce a mentinut definitiv raportul de evaluare ce constata incompatibilitatea acestuia. "In vederea aplicarii sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie si a interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani, Agentia a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Raportul de evaluare prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate in cazul deputatului Petre Roman a ramas definitiv prin necontestare, in conformitate cu prevederile art. 22 din Legea nr. 176/2010, republicata", se arata intr-un comunicat al ANI.

ANI mai arata ca "Mentionam faptul ca instanta competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de PETRE ROMAN impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate. Conform art. 22, alin. (1) si (2) din Legea nr. 176/2010, republicata, <persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ>, iar <daca raportul de evaluare [¬] nu a fost contestat in termenul prevazut la alin. (1) la instanta de contencios administrativ, Agentia sesizeaza, in termen de 6 luni, organele competente pentru declansarea procedurii disciplinare>. Avand in vedere prevederile Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, instanta competenta in acest caz este Curtea de Apel Bucuresti, actele procedurale efectuate in fata altor instante de judecata fiind nule de drept."

"Potrivit art. 25, alin. 3 din Legea nr. 176/2010, republicata, <fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate [¬] constituie temei pentru eliberarea din functie>. Persoana eliberata sau destituita din functie sau fata de care s-a constatat existenta starii de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva, sau a incetarii de drept a mandatului. In conformitate cu prevederile art. 29, alin. 3 din Legea nr. 176/2010, republicata, <neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand raportul de evaluare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune>", incheie ANI.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale