„Revoluția din oala de sarmale”/Petiție online: Cetățenii cer DNA să cerceteze cum au cheltuit Primăriile din București 600 milioane lei pentru amenajarea spațiilor verzi!

„Revoluția din oala de sarmale”/Petiție online: Cetățenii cer DNA să cerceteze cum au cheltuit Primăriile din București 600 milioane lei pentru amenajarea spațiilor verzi!

În București a început „Revoluția din oala de sarmale”. Mai multi cetateni cer DNA, printr-o petitie online,sa cerceteze cum au cheltuit in ultimii 7 ani primariile din Bucuresti circa 600 milioane de euro pentru amenajarea spatiilor verzi, anunță HotNews.ro . Un audit al Curtii de Conturi, plublicat saptamana trecuta, a aratat ca primariile de sectoare si Primaria Capitalei au cumparat plante si arbori pentru amenajarea spatiilor verzi de 20 de ori mai scumpe decat preturile de la producatori. Printre exemplele de risipa pe bani publici se numara: tei cumparati cu 2.500 de lei, crizanteme de 310 lei, cos de gunoi de 2.800 lei si balansoar de 12.000 de lei.

"Cerem o ancheta a DNA care sa cerceteze fiecare faradelege consemnata in raportul Curtii de Conturi si sa faca publice, de urgenta, masurile luate in cazul celor ce se fac vinovati de aceasta scandaloasa risipa de bani publici. Cerem ANAF sa faca controale de fond la toate firmele "prietene" primariilor bucurestene spre a se vedea daca acestea si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor. De asemenea, solicitam recuperarea intregului prejudiciu suferit de buzunarul public prin proasta gestionare a bugetelor primariilor bucurestene", se arata in petitia online.

Initiatorii petitiei sunt: Asociatia Buna Dimineata, Bucuresti!, Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural, Asociatia Pro.Do.Mo, Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi, Asociatia Salvati Cartierul Militari, Fundatia ECO-CIVICA, Grupul civic "Iubim Sectorul 3", Grupul civic "Salvati Parcul Drumul Taberei", Platforma de-clic.ro si Dumitru Dobrev, avocat.

Petitia poate fi semnata aici.

Online a fost postata si o scrisoare deschisa, adresata DNA si Ministerului de Finante. 

Stimata doamna Procuror Sef al Directiei Nationale Anticoruptie,
Stimata doamna Ministru al Finantelor Publice,

Am citit cu ingrijorare raportul Curtii de Conturi referitor la performanta utilizarii fondurilor bugetului local pentru amenajari peisagistice si intretinere spatii verzi la nivelul Municipiului Bucuresti in perioada 2007 ¬ 2014.

Sunt scandaloase sumele cheltuite pentru amenajari de spatii verzi in Bucuresti si concluziile raportului Curtii de Conturi trag un puternic semnal de alarma: banii publici sunt cheltuiti fara discernamant, in folosul unor firme agreate de primariile capitalei, nu in folosul cetateanului. In aceste conditii, consideram ca se impune ca statul sa impute sumele prejudiciate edililor din Capitala, care de ani de zile cheltuiesc banul public fara sa dea socoteala numanui.

Doamna procuror-sef Kovesi, va solicitam sa dispuneti cercetarea cazurilor prezentate in raportul Curtii de Conturi, sa identificati si sa trageti la raspundere vinovatii.

Doamna ministru Dragu, va cerem verificarea de catre ANAF a activitatii financiare a firmelor "abonate" la contracte publice, semnalate in raportul Curtii de Conturi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /