România a cumpărat 4 DRONE de la americani

România a cumpărat 4 DRONE de la americani

Armata română a achiziționat în această lună patru drone Phoenix30 cvadrimotoare de la compania americană UAV Solutions, în baza unui contract atribuit de armata SUA în cadrul programului pentru vânzarea de echipamente militare în străinătate, potrivit unui comunicat al producătorului american de vehicule aeriene fără pilot (UAV), citat de  Profit.ro .

Dronele Phoenix30 cântăresc 6 kilograme fiecare, capacitatea individuală de încărcare fiind de maxim 0,9 kilograme. UAV-urile sunt echipate cu camera cu senzori optici și infraroșu Dragon View, un sistem de control la sol, piese de schimb și echipament pentru sprijin la sol. 

Phoenix30 are o autonomie de 30-35 minute, în funcție de tipul misiunii pentru care sunt folosite. Viteza maximă este de 44,4 km/oră, în timp ce viteza de croazieră este de 28,7 km/oră.

Forțele Aeriene Române, prin Escadrila 142 Cercetare de la Timișoara, au în dotare și un număr nespecificat de drone Shadow 600, o variantă a Textron Unmanned Systems RW-2 Pioneer UAV, potrivit portalului Flight Global.

UAV Solutions a mai livrat patru drone Phoenix 30 armatei Bulgariei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Americanii trimit în Ucraina varianta „rachetă” a tancului Abrams

4 VIDEO „Batalionul Dubai” / Milionarii ucraineni din Golful Persic

5 Culise din dosarul fraților Tate / Victime obligate să facă videochat timp de 12 ore, cu o pauză de 5 minute