România se TREZEŞTE!/VIDEO

România se TREZEŞTE!/VIDEO

Peste 10.000 de oameni au participat sambata seara in Cluj Napoca la un miting de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au reusit sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale, solicitand organizarea de alegeri libere. Imagini impresionante au fost postate pe Youtube si Facebook de participantii la protestul ignorat de majoritatea televiziunilor de stiri, cu exceptia Digi 24 si Realitatea TV. Actiunea din Cluj este cea mai mare dintre manifestantiile care au avut loc in toata tara, cu o saptamana inaintea votului din turul doi. Clujenii iesiti in strada au scandat lozinci impotriva lui Victor Ponta cerand demisia acestuia:  'Jos Coruptia', 'Ponta, nu uita, esti mai rau ca Ebola'.

Miting de solidaritate la Iasi cu romanii din strainatate

Sute de ieseni au protestat sambata noaptea in semn de solidaritate cu romanii din strainatate care nu au putut vota la primul tur al alegerilor prezidentiale. Protestul organizat pe Facebook a avut loc de la ora 18.00 pe esplanada din fata Palatului Culturii din Iasi. Incet-incet, protestul de solidaritate cu diaspora s-a transformat intr-un miting anti - Victor Ponta, transmite Ziarul de Iasi.

 Protestatarii au fost nemultumiti si de faptul ca Primaria condusa de PSD-istul Gheorghe Nichita le-a interzis sa marsaluiasca prin oras, impunindu-le sa stea doar in fata Palatului Culturii.

"Totul s-a pornit dintr-o frustrare de-a mea cand am vazut ce s-a intamplat in diaspora, eu insumi fiind pana acum 7 luni parte din diaspora", a spus pentru Ziarul de Iasi Iurie Vlasov, unul dintre initiatorii protestelor.

Mesajele afisate si strigate de catre iesenii de toate varstele au fost variate: "89 spune tot, hai si tu la vot", "Ponta, nu uita, toti te vrem la DNA", "Vrem eroi in turul doi", "Vrem sa votam, nu sa plagiem", "Hai la vot", "Victor Ponta, nu uita, tara asta-i tara mea (tara asta nu te vrea)", "Vrem sa fie bine-n tara, incercam si-a doua oara".

Bucuresti: Circa 1000 de oameni, la protestul din Piata Universitatii. Manifestantii au trecut pe la Guvern si pe la sediul MAE. O noua actiune de protest se anunta pentru duminica, ora 17:00

In jur de 1000 de persoane au iesit sambata seara in Piata Universitatii din Bucuresti in semn de sustinere pentru romanii din diaspora care au intampinat probleme la votul din primul tur al alegerilor prezidentiale din cauza organizarii defectuoase. Dupa circa 2 ore de scandari in Piata Universitatii, o parte din manifestanti a plecat in mars spre sediul Ministerului Afacerilor Externe, trecand in drum si prin fata Guvernului unde au fost intampinati de jandarmii dispusi in cordon.

In fata Guvernului s-a scandat "Jos Ponta!, in timp ce in fata sediului MAE s-a scandat "DNA, curata politica", "Hotii, hotii!", "Lasati-i sa voteze!", "Corlatean, demisia!".

Coloana de protestatari s-a deplasat inapoi spre Universitate, existand mici altercatii cu Jandarmeria care incerca sa ii directioneze pe cei veniti la miting de pe strada pe trotuar si pe banda pentru biciclist.

Protestul s-a incheiat in jurul orei 22:30, in Centrul Vechi din Capitala. Manifestantii si-au dat intalnire pentru o noua actiune maine la ora 17:00 la Universitate.

Mii de persoane au protestat in centrul Timisoarei in semn de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut sa voteze: "Ponta nu fura, Romania nu te vrea!"

La Timisoara au iesit in strada cateva mii de oameni, potrivit Digi 24. Manifestatia a inceput la orele 18.00 in Piata Operei si este organizata de studenti ai Universitatii de Vest si ai Universitatii Politehnica din Timisoara, potrivitopiniatimisoarei.ro.

Cetatenii au iesit in strada pentru a protesta impotriva modului defectuos in care Guvernul a organizat alegerile prezidentiale si pentru  a-si arata solidaritatea cu romanii din Diaspora
Protestatarii au scandat  lozinci antiguvernamentale si impotriva lui Victor Ponta.

 "Ponta nu fura, Romania nu te vrea", "Le-a blocat votul, sa nu-i umfle botul", "Iesiti si votati, altfel nu contati", "Jos Ponta!", "Ponta nu uita, Timisoara nu te vrea", sau "DNA, DNA!", au scandat protestatarii, potrivit pressalert.ro

Cetatenii au protestat pasnic, cu excepria unui grup de tineri violenti care au inceput sa scandeze "m... Ponta" si au devenit extrem de nervosi in momentul in care jurnalistii au inceput sa-i filmeze. La un moment dat, unul dintre ei a lovit camera unui reprezentant al televiziunii Romania TV. Jandarmii au intervenit si au ridicat cativa dintre scandalagii.

Oameni in strada si la Oradea

Si la Oradea au iesi in strada circa 400 de oameni in Piata Unirii. Protestul a fost unul pasnic. Protestatarii spun ca au venit la acest eveniment in semn de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut sa voteze in primul tur de scrutin. Protestul a durat circa 45 de minute si s-a incheiat in jurul orei 18:00.

Potrivit Mediafax, oamenii s-au adunat, incepand cu ora 16.00, in Piata Unirii din Oradea, in jurul statuii lui Mihai Viteazu, avand steaguri tricolore, trompete si bannere cu mesaje precum: "Ponta ne minte!/Nu-l vrem presedinte!", "Lasati diaspora sa voteze!", "O dorinta sincera/Romania libera". De asemenea, ei au scandat lozinci impotriva PSD si a lui Victor Ponta: "PSD e PCR", "Jos Ponta!", "Ponta, leafa mea/N-ajunge de taxa ta!", precum si "Lasati-i sa voteze!".

Actiunea, care a fost autorizata de comisia de resort a municipalitatii oradene, s-a desfasurat sub supravegherea jandarmilor, incheindu-se dupa aproximativ doua ore fara incidente.

Cateva sute de persoane au protestat la Constanta cu mesaje precum: "Cand Diaspora voteaza, Ponta fraudeaza"

Cateva sute de constanteni au participat, sambata seara, la un miting de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor prezidentiale, ei scandand "Jos comunistii" si avand pancarte pe care scria "Cand Diaspora voteaza, Ponta fraudeaza", relateaza Mediafax.

Constantenii s-au adunat incepand cu ora 18.00, in fata Prefecturii Constanta, ei scandand "Jos comunistii", "Ghinion, tara s-a trezit din somn" si "Hotii, hotii".

Totodata, manifestantii au cantat "Desteapta-te romane" si au avut pancare pe care scria "In turul doi vrem sa votam si noi", "Romania e si tara romanilor de afara", "Cand Diaspora voteaza, Ponta fraudeaza", "Nu pot ei fura cat putem noi vota".

Cei prezenti in fata Prefecturii Constanta au indemnat oamenii sa iasa la vot intr-un numar cat mai mare in turul II al alegerilor prezidentiale.

Actiunea de la Constanta a durat aproximativ o ora si jumatate si s-a incheiat fara incidente.


Timişoara


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...