S-au ÎNCĂIERAT

S-au ÎNCĂIERAT

Premierul este mai mult decât îndreptăţit să solicite un acord al tuturor forţelor politice cu privire la construcţia de autostrăzi în România, a susținut Gabriela Firea. Reacția purtătorului de cuvânt al PSD a venit după ce președintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut premierului să-și asume eșecul în ceea ce privește construcția de autostrăzi.

"Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu se află într-o mare eroare şi confundă atribuţiile preşedintelui cu cele ale premierului, ceea ce nu e de mirare după 10 ani de regim Băsescu şi având în vedere că liberalii şi-au însuşit toate caracteristicile negative ale PDL.Premierul Victor Ponta este mai mult decât îndreptăţit să solicite un acord al tuturor forţelor politice cu privire la construcţia de autostrăzi în România, deoarece infrastructura intră în sarcina sa, la fel cum preşedintele Klaus Iohannis a iniţiat un acord politic în ceea ce priveşte Apărarea, având atribuţii constituţionale în acest domeniu", a susținut Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, Guvernul actual are o viziune pe o perioadă mai îndelungată, iar "astfel de proiecte nu pot fi demarate acum, pentru a fi oprite la anul, sau oricând va veni un nou guvern".

"Putem înţelege faptul că doamna Gorghiu nu are o viziune pe termen lung, dar ar trebui să accepte că, pentru a se dezvolta, România are nevoie de consens şi cooperare între principalele partide politice. PSD este partidul care cât timp a fost la guvernare a construit şi a dat în folosinţă cei mai mulţi kilometri de autostradă dintre toate partidele din România. Doar în ultimii doi ani şi jumătate au fost inauguraţi 292 de km de autostradă, din cei 690 pe care îi are ţara noastră. Ştim că nu este suficient, dar acest lucru se explică prin faptul că, de fiecare dată când s-a schimbat guvernul, s-au schimbat şi planurile, iar totul a fost luat de la zero. De aceea avem nevoie de un acord politic între principalele forţe politice din România", a susţinut senatoarea PSD.
 

Alina Gorghiu: Ponta nu este în măsură să inițieze angajamente 

 Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susținut că premierul Victor Ponta nu este în măsură să iniţieze angajamente pe zece ani, afirmând că acesta trebuie să-şi asume eşecul în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi, înaintându-şi de urgenţă demisia.

"Dl. Victor Ponta recunoaşte că nu îşi mai poate exercita şi asuma, de unul singur, actul guvernării şi se află în incapacitate politică şi administrativă. De asemenea, dl Ponta nu mai are credibilitate nici în propriul partid, nici în rândul cetăţenilor, nici în plan extern. În aceste condiţii, dl Ponta nu este, deloc, în măsura de a iniţia angajamente pe 10 ani, nici măcar pentru următoarele două luni. Pe de altă parte, domnia sa nu este preşedintele României, aşa cum crede de la o vreme, ci încă prim-ministru. Rolul lui Victor Ponta nu este de a iniţia pacturi, indiferent de subiect, ci de a asigura implementarea unui program de guvernare, pentru care a fost învestit", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie