Să râdem cu Stan ŞI Bran/Tăriceanu: Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Ponta

Să râdem cu Stan ŞI Bran/Tăriceanu: Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Ponta

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat independent la alegerile din noiembrie, susține că este singurul care îl poate învinge pe liderul PSD, premierul Victor Ponta, pe care îl consideră principalul său contracandidat.

"Văd o echipă mai numeroasă decât mă așteptam la Sibiu, se vede că sunt în campanie. (...) Lucrul acesta îmi dă încredere că o să realizez obiectivul pe care mi l-am propus și anume să intru în turul doi. (....) Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta", a declarat, sâmbătă, Tăriceanu, într-o conferință de presă, la Sibiu.

Tăriceanu este convins că îl poate devansa pe președintele PNL, Klaus Iohannis. "Ultimele sondaje arată că Ponta, care are avantajul de a fi și prim-ministru, are o poziție consolidată, el este clar favoritul pentru intrarea în turul doi, pe locul doi este până acum, Klaus Iohannis. Ceea ce se întâmplă cu Iohannis este o scădere rapidă de susținere, din cauza problemelor pe care le are cu Justiția, mă refer desigur la dosarul ANI și desigur că cetățenii își pierd încrederea. Nu numai cetățenii, dar chiar și proprii membri ai ACL", a spus el.

Președintele Senatului a calificat drept "incorect" comportamentul candidatului Klaus Iohannis. "Dacă a știut că are probleme cu Justiția, nu trebuia să se angajeze în cursa prezidențială", a explicat Tăriceanu.

El este încrezător că va fi votat de mulți sibieni, mai ales după ce a discutat timp de mai mult de o oră cu micii producători, în piața țărănească din municipiul Sibiu. Tăriceanu a primit numeroase produse gratis, dar și felicitări și încurajări de la vânzătorii din piața sibiană. În timpul vizitei electorale în Piața țărănească "Transilvania", Tăriceanu a primit și un calendar cu Victor Ponta, de la unul din susținătorii acestuia. Un alt sibian nu s-a ferit să îl laude pe Klaus Iohannis, încercând să-l convingă pe Tăriceanu de frumusețea Sibiului și meritele primarului.

"Unii din colegii mei se așteptau ca aici să fie o unanimitate de susținere pentru primarul orașului. Ei bine, am văzut că suntem departe de o astfel de situație și cred că trebuie să găsim niște explicații", a spus liderul PLR.

Tăriceanu l-a comparat pe Iohannis cu președintele Traian Băsescu. "Am să vă spun că Iohannis, așa cum se prezintă în momentul de față, nu este decât un fel de copie a lui Băsescu, dar cu față umană. El asta reușește să fie prin tot ceea ce se întâmplă. Am făcut o analiză imediat după ce am lansat cererea de suspendare a președintelui. Iohannis a fost împins de Blaga imediat să declare că este împotrivă. El s-a raliat imediat punctului de vedere al PDL-ului, care îl domină.
(...) PNL-ul e complet șters, Iohannis nu are pic de experiență și Blaga e cel care îl dirijează. Asta este, din păcate, realitatea și nu o spun numai eu. S-a trezit până și Antonescu să spună că se uită la Iohannis și vede un candidat al PDL-ului", a afirmat el.

Călin Popescu-Tăriceanu se află sâmbătă în municipiul Sibiu. După ce a vizitat piața țărănească și a avut o întâlnire cu membrii filialei sibiene a partidului său, el urmează să se deplaseze la cel mai mare târg din oraș, unde are loc un festival al mustului. În program este inclusă și o vizită în centrul istoric al Sibiului, pentru ca seara să meargă la o premieră la Teatrul Național "Radu Stanca".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…