Săftoaica, RUPTĂ-N DOUĂ de cei doi ,,PORUMBEI''

Săftoaica, RUPTĂ-N DOUĂ de cei doi ,,PORUMBEI''

Elena Udrea și Traian Băsescu au postat luni replici la bârfele proferate de Adriana Săftoiu în cartea sa despre întâmplările cu iz de alcov dintre fostul președinte și Lenuța.

Udrea, deh, femeie, folosește aceleași arme ca Săftoaica. Spune că, spre deosebire de Săftoiu, ea nu a fost fotografiată 'ieșind din apartamente obscure de la întâlniri cu barbații altora'.

"Astazi este foarte profitabil sa vorbesti despre Elena Udrea. Este regretabil ca o persoana cu certe calitati, care ar putea castiga si din altceva decat din barfe si mizerii, se coboara sa vanda povesti de budoar inventate din invidie si frustrare. Am avut mult de suferit in viata de pe urma invidiei si rautatii unor femei care au sacrificat orice doar pentru a incerca sa-mi faca rau. Din fericire pentru mine, sunt un om binecuvantat, pentru ca nu urasc, nu pizmuiesc si stiu ce inseamna loialitatea si recunostinta. Spre deosebire de Adriana, nu am fost fotografiata iesind din apartamente obscure de la intalniri cu barbatii altora. Niciodata nu mi-am permis sa ma port fara respect fata de Presedintele Romaniei, fata de familia sa, chiar daca ne leaga un parteneriat de aproape 11 ani. Pun insinuarile Adrianei Saftoiu pe seama propriilor neimpliniri in relatia cu Traian Basescu si ii doresc sa isi gaseasca linistea", a scris Udrea pe Facebook.

Traian Băsescu a băgat-o p-aia instituțională, păstrând, deocamdată, ținuta rangului pe care l-a avut în stat.

”1. Niciodată nu am cerut niciunui consilier dosarul medical. Poate fi întrebat oricare dintre foştii consilieri.

2. Povestea decretelor pentru numirea unor militari în funcţia de directori ai serviciilor de informaţii:

Directorii SRI şi SIE nu se numesc de către Preşedintele României prin decret, deci nu aveam cum să semnez decrete şi să dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI şi Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotărîre a Parlamentului, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contituţia României). 

3. Faptul ca unui consilier i s-a făcut onoarea de a fi inclus in delegația oficială a Președintelui României care a participat la discuțiile cu premierul Italiei nu-i permite consilierului sa dezvăluie nici conținutul discuțiilor şi, cu atit mai mult, nu-i permite să fabuleze pe marginea acestora. Fac precizarea că discuțiile cu premierul Berlusconi de la Roma au fost, cel mai probabil, înregistrate de Guvernul Italian. Gestul consilierului este fără precedent în diplomaţia europeană. Sunt convins că multe cancelarii îşi controlează astăzi structura delegaţiilor cu care m-am dus la întâlniri oficiale, în perioada 2005 – 2007, şi toate speră ca numele Saftoiu nu a figurat în delegaţia mea. 

4. Procedura standard de intrare în biroul Preşedintelui României pentru consilierii președintelui României:

a. Din birou, telefonic, consilierii anunţau în secretariat solicitarea de a intra la Preşedinte.

b. Directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte, iar acesta accepta sau nu primirea.

c. Directorul de cabinet comunica consilierului acceptul sau refuzul Preşedintelui.

d. Dacă răspunul era pozitiv, consilierul se deplasa către secretariat imediat sau la ora fixată de Preşedinte.

e. La sosirea în secretariat a consilierului, directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte care dădea acceptul ca, în biroul său, să intre consilierul sau cerea ca acesta să mai aştepte.

f. Nu exista posibilitate intrării neanunţate, intempestive în biroul Preşedintelui, acest lucru fiind garantat şi prin prezenţa unui ofiţer SPP înarmat, la uşa biroului Preşedintelui.

Prin procedură, se garantează că Preşedintele nu poate fi surprins nici măcar de propriii consilieri în ipostaze neconvenabile (ex: discuţii telefonice cu demnitari români sau străini, luând masa, schimbîndu-şi cămaşa, uitîndu-se la televizor pe CNN, fără sacou sau fără cravată, cu pantofii scoşi din picioare, avînd un musafir aşezat într-o ipostază neprotocolară etc. etc.) Fac precizarea că niciodată niciunui consilier nu i-a fost permisă încălcarea procedurii de acces în biroul Preşedintelui României. Şi atunci cum putea fi surprinsă Elena Udrea în posturi neprotocolare?

Elena Udrea este si a fost de o loialitate si decenta exemplare fata de mine si familia mea.

Orice fost consilier al Preşedintelui României din perioada 21 dec. 2004 – 21 dec. 2014 poate confirma că nu avea acces în biroul Preşedintelui decît prin această procedură.

Am subliniat doar citeva aspecte uşor verificabile pentru a constata distanţa de la realitate la fantezie.”, e mesajul lui Băsescu.

Ce a declanșat replicile/Bârfele Săftoaicei

"În birou, Elena Udrea stă pe acelaşi fotoliu ca şi înainte, deşi e demisionară din funcţia de consilier. Nu ştiu dacă îşi dă seama că ne dăm toţi seama când E.U. e în biroul lui. Se simte din ton, din felul în care ne vorbeşte. Nu sunt singura care remarcă această îmbăţoşare a lui în prezenţa ei. Pare un fel de curcan care îşi scutură mărgelele ca să atragă prada", scrie Adriana Săftoiu in cartea sa.

Udrea venea aproape zilnic în biroul lui Băsescu, iar aceștia rămâneau seară de seară singuri acolo, iar angajații de la președinție plecau acasă.

"Partea bună a faptului că Elena îl vizita aproape zilnic pe Preşedinte era că nu ne mai solicită după o anumită oră", mai spune Adriana Săftoiu.

Însă atunci când un consilier era chemat în biroul președintelui, o putea vedea pe Udrea tronând în încăpere.

"Pe la şase seara m-a chemat la el în birou. Ea, îmbrăcată în roşu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui. Niciun gest de a masca atitudinea deloc neoficială şi nepotrivită locului. Elena m-a privit cu siguranţa femeii care poate sta la propriu pe biroul şefului", a scris Adriana Săftoiu în cartea sa.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”