Sălaj: Pliantele cu mesajul "Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia", interzise de BEJ

Sălaj: Pliantele cu mesajul "Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia", interzise de BEJ

Biroul Electoral Județean (BEJ) Sălaj a dispus încetarea difuzării și înlăturarea din spațiul public a pliantelor cu mesajul "Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia", decizia fiind luată ca urmare a unei plângeri depuse de ACL Sălaj.

"BEJ Sălaj admite plângerea; constată că pliantul depus de petent și având mesajele "Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia", "Doar Ponta protejează pensiile" contravin ordinii de drept; dispune încetarea difuzării lor și înlăturarea acestui material din spațiul public; sesizează Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, pentru aducerea la îndeplinire a prezentei decizii", se arată în minuta deciziei, emisă miercuri.

ACL Sălaj depusese marți, la BEJ, o contestație având ca obiect pliantele cu mesajele menționate pe care le-au primit, prin intermediul poștașilor, mai mulți pensionari din județ.

"În programul electoral al candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu se regăsesc măsuri economico-sociale privind diminuarea veniturilor populației. Mai mult, odată ajuns președinte, Klaus Iohannis nu va promulga o lege prin care se taie salariile și  pensiile. Dimpotrivă, obiectivul lui Klaus Iohannis și al Alianței Creștin-Liberale este de a avea o Românie prosperă, cu o clasă de mijloc puternică și o economie dezvoltată, care să permită creșterea pensiilor și salariilor. ACL somează public Poșta Română, care s-a lăsat folosită drept instrument de propagare a mesajelor mincinoase,  să înceteze imediat, atât în Sălaj, cât și la nivel național, distribuirea pliantelor PSD, în caz contrar, suntem hotărâți să acționăm în instanță această instituție pentru refuzul de a pune în aplicare deciziile BEJ", a precizat joi, pentru AGERPRES, Paul Maghiu, secretar coordonator PNL Sălaj.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…